Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Frank van Mosselveld nieuwe algemeen directeur FC Groningen

FC Groningen meldt zojuist dat Frank van Mosselveld de nieuwe algemeen directeur van FC Groningen wordt. De voormalig profvoetballer en huidig algemeen directeur van RKC Waalwijk volgt per 1 juli aanstaande de vertrekkende Wouter Gudde op in Euroborg. De 40-jarige Van Mosselveld tekent bij de Trots van het Noorden een contract voor vijf seizoenen, tot medio 2029.
 

Schermopname _302_

Frank van Mosselveld is geboren in Waalwijk en kwam als voetbaltalent in de jeugdopleiding van Willem II terecht. De linksbenige verdediger debuteerde in augustus 2003 op 19-jarige leeftijd in het eerste elftal van de Tilburgse club. Drie jaar later (medio 2006) maakte Van Mosselveld de overstap van Willem II naar RKC Waalwijk. Hij speelde bijna tien jaar in het eerste elftal van de Waalwijkers. In totaal kwam de verdediger tot bijna driehonderd officiële wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij elf doelpunten maakte.

Gedurende zijn voetballoopbaan begon Van Mosselveld al met een studie. Hij behaalde tussen 2008 en 2012 aan de Hogeschool Saxion een bachelor in commercie, ondernemerschap en bedrijfsinnovaties. Na zijn actieve spelerscarrière ging Van Mosselveld medio 2015 direct aan de slag bij RKC Waalwijk. Eerst als ambassadeur van de maatschappelijke stichting Samen RKC, een jaar later in een commerciële functie bij de club als accountmanager. Weer een jaar later – in juli 2017 – werd Van Mosselveld aangesteld als algemeen directeur bij de Waalwijkse club, waar hij ondanks geringe middelen toch sportieve groei heeft gerealiseerd en een stabiele organisatie heeft neergezet.

Komende zomer verhuist Van Mosselveld na zeven jaar als algemeen directeur bij RKC Waalwijk naar Groningen. Voorzitter Jakob Klompien van de Raad van Commissarissen van FC Groningen is verheugd met de aanstaande komst van Van Mosselveld. “Frank past meer dan uitstekend in ons profiel. Hij kent als voormalig profvoetballer niet alleen de wetten van topsport, Frank heeft door zijn jarenlange ervaring als algemeen directeur in het betaald voetbal inmiddels ook zijn sporen verdiend als bestuurder. Wij zijn dan ook blij dat we hem hebben weten te overtuigen voor FC Groningen te kiezen. Bij zijn presentatie voorafgaand aan zijn start bij de club zullen wij nader ingaan op de keuze voor Frank. Nu richten wij ons vooral en primair op het restant van dit seizoen, waarin we onze sportieve doelstelling najagen: een terugkeer naar de Eredivisie. Dat vraagt van alles en iedereen rondom FC Groningen alle aandacht en energie.”

Ook Van Mosselveld zegt blij te zijn met zijn aanstaande overgang naar Groningen. “Er ligt een nieuw avontuur en een hele mooie uitdaging op mij te wachten, waar ik – samen met mijn gezin – enorm naar uitkijk. Hoewel FC Groningen op dit moment een niveau lager speelt, zie ik een club met een enorme potentie en historie. Graag wil ik eraan gaan bijdragen om na dit seizoen FC Groningen weer naar het niveau te brengen waarop de club thuis hoort.”

“Maar dat is voor later, want tot aan mijn verhuizing naar het noorden wil ik alle aandacht en energie geven aan RKC Waalwijk. Ik heb heel veel aan deze club en de mensen die er werken en met wie ik heb samengewerkt te danken. Er is mij alles aan gelegen om een hele lange en bepalende periode van mijn leven in Waalwijk goed af te sluiten. Nadat we die klus hebben geklaard, kan ik mij gaan richten op FC Groningen. Daarnaast gun ik mijn voormalige ploeggenoot en goede collega Wouter Gudde een mooi afscheid bij de club en hopelijk spelen zowel RKC Waalwijk als FC Groningen komend seizoen in de Eredivisie.”

FC Groningen zal na afloop van het huidige seizoen 2023/2024 een geschikt moment zoeken voor de perspresentatie van Frank van Mosselveld in Euroborg.