Nieuws

Frank Wormuth gaat alsnog in op FC Groningen-links: "Mark-Jan Fledderus en ik kennen elkaar"

Frank Wormuth is nu begonnen aan zijn laatste maanden als trainer van Heracles Almelo, werd eerder op de maandag duidelijk. De 61-jarige Duitser wilde eerder niet ingaan op FC Groningen links, maar sluit niet uit dat hij in Nederland actief blijft.

Aan VI vertelt hij dat er 'meerdere opties' zijn. "Een club in Nederland zou kunnen, Engeland zou ook kunnen, Duitsland wordt het in elk geval niet", laat hij weten. "Mijn zaakwaarnemers zijn met meerdere clubs in gesprek. Er zijn de laatste jaren altijd wel aanvragen gekomen, maar nu is het echt concreet", geeft Wormuth nu alsnog toe.

De Duitser zou bij het FC Groningen van voormalig Heracles-directeur Mark-Jan Fledderus de opvolger van Danny Buijs kunnen worden. Dat die verhalen nu rondgaan, vindt Wormuth verklaarbaar. "Mark-Jan en ik kennen elkaar, we hebben een goede band, dan is het normaal dat je over voetbal praat. De trainer daar vertrekt komende zomer en ik vertrek bij Heracles. Dat klinkt allemaal logisch." Toch trapt hij nog op de rem. "Ik ben ook goed bevriend met Andreas Bornemann van St. Pauli, en Max Eberl van Borussia Mönchengladbach ken ik goed. Dat wil toch ook niet zeggen dat ik daar naartoe ga?"