Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Frank Wormuth verlaat Heracles Almelo, weg vrij voor FC Groningen?

Frank Wormuth gaat Heracles Almelo aan het einde van dit seizoen verlaten. De 61-jarige hoofdtrainer heeft bij de club aangegeven graag een andere uitdaging aan te willen gaan. Medio 2018 werd de in Berlijn geboren Duitser aangesteld voor twee seizoenen als nieuwe hoofdtrainer van de Almeloërs, nadat hij ruim tien jaar lang verantwoordelijk was voor de opleiding van trainers bij de Deutscher Fussball-Bund. Tussentijds werd de optie gelicht voor een volgend seizoen en afgelopen zomer verlengde Wormuth zijn contract bij Heracles Almelo met nog een jaar. Nu is voor hem het moment gekomen om op zoek te gaan naar een volgende stap.

Technisch directeur Tim Gilissen geeft aan: “We hebben in november al een keer met elkaar gezeten. Wij hebben van onze kant uitgesproken dat we graag naar de toekomst wilden kijken, dat we positief naar de samenwerking keken en die graag wilden continueren. Frank gaf aan zich eerst op de sportieve prestaties te willen richten. In december hebben we opnieuw gesproken en Frank heeft zijn tijd bij de kerstboom daarvoor benut.”

Frank Wormuth: “Elk verhaal heeft een oorsprong. Ik moet hierbij terugdenken aan mijn tijd bij de DFB. Toen zat ik ook in een soortgelijke situatie. Ik stelde mezelf de vraag of ik dit tot het einde van mijn carrière zou willen blijven doen. Dat wilde ik niet, er moest weer iets veranderen. Toen ontstond de kans om bij Heracles Almelo aan de slag te gaan. Een keuze waar ik absoluut geen spijt van heb.” Over de samenwerking binnen de club is de Duitse hoofdtrainer erg te spreken. “Heracles Almelo is een fantastische club. De samenwerking met Tim Gilissen, Rob Toussaint, de overige staf en alle spelers is goed. Eigenlijk dus typisch comfortzone. Nu ben ik opnieuw op het punt en de leeftijd terechtgekomen dat ik mezelf weer afvraag of ik nog een stap kan maken. Ik zie mezelf als entwickler. Ik ontwikkel samen met de staf voetbalspelers, mensen, maar ook mijzelf. Omdat mijn contract afloopt, heb ik tijdens de feestdagen goed nagedacht over mijn keuze. Die was moeilijk, omdat ik goede dingen ga verlaten. Maar ik kan nu nog een keer een andere uitdaging aangaan, dus sla ik een andere weg in.”

Heracles Almelo stond tot aan de huidige winterstop 112 Eredivisieduels onder leiding van Wormuth. Daarvan wist de club 42 duels te winnen en speelde het 20 keer gelijk. De Duitser behaalde daarin een puntengemiddelde van 1,30 per wedstrijd. Het sportieve hoogtepunt was in Wormuths eerste seizoen, 2018-2019, waar Heracles Almelo op een zevende plek eindigde en play-offs voor Europees voetbal werden behaald. In het seizoen 2018-2019 stond het elftal van Wormuth op een achtste plek voordat het werd afgebroken vanwege coronamaatregelen. Vorig seizoen werd afgesloten op een negende plek.

Het is algemeen bekend dat technisch directeur Mark Jan Fledderus van FC Groningen erg gecharmeerd is van de trainer Frank Wormuth. Nu FC Groningen op zoek moet naar een nieuwe trainer is het logisch dat de naam van Frank Wormuth dan direct rond gaat zingen nu dit nieuws naar buiten komt. We zullen het scherp in de gaten houden.