Fan van F.C. Groningen
Nieuws

GABRIEL GUDMUNDSSON: 'ALS KLEINE JONGEN DROOMDE IK AL VAN DE CHAMPIONS LEAGUE'

Gabriel Gudmundsson maakte op de laatste dag van het transferwindow een toptransfer gemaakt naar de Franse kampioen en Champions League deelnemer Lille OSC. De vleugelspeler heeft zich sterk ontwikkeld in zijn tijd bij de Trots van het Noorden. De Zweedse back kan vanavond debuteren op het allerhoogste Europese niveau; de Champions League. 

Iedereen groeit in Groningen. Gudmundsson is hier een schitterend voorbeeld van. De vleugelspeler kwam in 2019 over van de tweede Zweedse league en ontwikkelde zich in Groningen tot sterkhouder van de selectie van hoofdtrainer Danny Buijs. De groei die hij maakte in Groningen resulteerde in een toptransfer naar een Europese topclub.
 
De Zweed is trots op zijn transfer en kijkt terug op een mooie tijd bij FC Groningen. “De stap naar Nederland was destijds een grote. Ik ben goed ontvangen bij FC Groningen en heb mij enorm kunnen ontwikkelen tot de speler die ik nu ben met hulp van de mensen en faciliteiten binnen de club. Als kleine jongen droomde ik al over spelen in de Champions League. Door mijn tijd in Groningen kan ik die stap nu maken, daar ben ik erg trots op en de club dankbaar voor.” 

Bron: www.fcgroningen.nl