Geen doelpunten, maar volop actie: FC Groningen en FC Emmen op gelijke voet

In de opnieuw gevormde opstelling van FC Groningen speelden ze gedurende de eerste tien minuten van de wedstrijd wat onzeker. De wedstrijd begon direct met met een 100% kans voor FC Emmen in de 3e minuut, een moment dat hele stadion deed opschrikken. De spelers van Emmen wisten snel de bal te bemachtigen en creëerden de eerste kans in de wedstrijd. Maar naarmate de eerste helft voortduurde, kreeg FC Groningen steeds meer controle over het spel. Dit begon met uitstekend spel van Leandro Bacuna. De aanvoerder mocht na zeven minuten een vrije trap nemen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar zijn poging stopte in de muur.

Doelman Jurjus hoefde niet veel reddingen te maken en hield zich vooral bezig met coachen en meespelen. Vlak voor de pauze moest hij een keer serieus in actie komen. Na een goede aanval van FC Emmen kwam de bal bij Lucas Bernadou. Hij schoot de bal van ongeveer twaalf meter binnen het bereik van de keeper. De eerste helft eindigde zonder doelpunten, maar FC Groningen had geen klachten over het getoonde spel.

Groningen bleef de meeste balbezit hebben na de rust, maar het team van Lukkien kon geen grote kansen creëren omdat Emmen goed verdedigde. Naarmate de wedstrijd dichter bij het einde kwam, leek een gelijkspel zonder doelpunten steeds waarschijnlijker. Van Veen en Noam Emeran werden ingezet ter vervanging van Romano Postema en debutant Wouter Prins, die een goede wedstrijd speelde.

In de laatste fase van de wedstrijd hadden beide teams kansen, maar er werden geen grote kansen meer gecreëerd. Groningen leek uitgeput na een energievolle wedstrijd. Hierdoor kreeg FC Emmen meer ruimte, maar kon dat niet benutten. Het resultaat was daardoor een 0-0 gelijkspel.

Het tekort aan doelpunten blijft een uitdaging voor FC Groningen. Ze staan momenteel twaalfde en zullen zondag SC Cambuur, de ploeg die op de dertiende plaats staat, ontmoeten.