Gelijkspel-voor-fc-groningen-in-besloten-duel-tegen-almere-city

FC Groningen speelde woensdagmiddag in Euroborg een besloten oefenduel tegen Almere City, wat uiteindelijk eindigde in een gelijkspel van 1-1 na 90 minuten. FC Groningen begon de eerste helft met een achterstand door een doelpunt van Lance Duijvestijn van Almere City. Johan Hove, middenvelder van FC Groningen, maakte echter in de slotfase de wedstrijd gelijk. Beide teams zullen in het aankomende weekend niet deelnemen aan de competitie vanwege de interlandperiode.In dit oefenduel gaf FC Groningen-trainer Dick Lukkien twintig van zijn beschikbare spelers de kans om gedurende een helft op het veld te staan, terwijl Keeper Hidde Jurjus de hele wedstrijd speelde. Ondanks een poging van Luciano Valente om de bal rond de 37 minuten speeltijd te noteren, werd het eerste doelpunt gescoord door Duijvestijn van Almere City.Voor de tweede helft van de wedstrijd werden er tien andere spelers en een groot aantal jonge spelers het veld opgestuurd. Ondanks dat Duijvestijn weer een bedreiging vormde voor Almere City rond de 60ste minuut, moest Keeper Jurjus meerdere keren handelen gedurende de tweede helft.De gelijkmaker van FC Groningen kwam in de slotfase van de wedstrijd door middenvelder Johan Hove, die hard uithaalde na een afgeslagen voorzet van linksback Wouter Prins. Het werd uiteindelijk 1-1.