Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Het nieuwe thuisshirt voor het seizoen 2022-2023

Dit is het nieuwe thuisshirt van FC Groningen. Na het jubileumjaar keert het vertrouwde ronde clublogo terug op het groen-witte tricot. Daarnaast is de schouderpartij voorzien van groene vlakken. Het shirt is voorzien van diverse details die zijn aangebracht in overleg met supportersgeledingen. 

Groen en wit zijn de kleuren van de stad, de kleuren van de club, de kleuren die we liefhebben. Het zijn met recht de kleuren waar wij iedere wedstrijd vanaf de eerste tot de laatste seconde voor strijden. In de kraag van het nieuwe thuisshirt staat de tekst ‘de kleuren waar wij voor strijden’ refererend aan één van de liederen die iedere wedstrijd door de fanatieke supporters wordt ingezet.
 
Aan de buitenkant van de kraag achterop staat Green White Army als verwijzing naar de trouwe supporters die FC Groningen jaar in jaar uit zowel in Euroborg als tijdens uitwedstrijden steunen. Met zovelen staan onze supporters iedere week achter de club, toont men clubliefde en is de support duidelijk voelbaar en hoorbaar tussen de lijnen. Dezelfde uiting staat ook op de broek.

220623 - klein shirt _M7A0445

Voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 is de schouderpartij van het thuisshirt voorzien van een groene kleur. Ook deze keuze is gemaakt nadat uit gesprekken met het Supportersoverleg een duidelijke voorkeur hiervoor naar voren kwam.
 
Tot slot keert na het jubileumjaar het ronde FC-logo weer terug op de borst. De club heeft afgelopen seizoen met een speciaal jubileumlogo gespeeld en uit de verkiezing die volgde voor het eventueel definitief wijzigingen van het clublogo werd door een merendeel van de supporters gekozen voor het ronde logo.
 
Het thuistenue is naar verwachting begin juli verkrijgbaar in de vernieuwde webshop van FC Groningen. De thematiek van samen sterk, samen strijden als één FC-familie en verbroedering wordt doorgetrokken in de gehele kledinglijn van 2022/2023. Binnenkort volgt de presentatie van het uittenue.

Bron: FC Groningen