Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Hoofdsponsor Office Centre van FC Groningen failliet, strop voor de FC.

Over Office Centre is het faillissement uitgesproken en dit heeft grote financiële gevolgen voor FC Groningen. Het acuut wegvallen van de hoofdsponsor berokkent de Trots van het Noorden voor het seizoen 2021/2022 een schade van bijna een miljoen euro: circa 925.000 euro. Office Centre was een zogenaamd WHOA-traject gestart. De procedure waarbij in financiële nood verkerende ondernemingen via de rechtbank tot een onderhands akkoord proberen te komen met haar schuldeisers, is echter mislukt. FC Groningen was al op zoek naar een nieuwe prominente partner, maar dit proces wordt nu versneld.

Office Centre had in september 2021 al aangekondigd te vertrekken als hoofdsponsor van FC Groningen. Beide partijen hadden voor het hoofdsponsorschap een overeenkomst voor onbepaalde tijd, met een opzegtermijn van tenminste 18 maanden (altijd eindigend op het einde van een volledig seizoen). Dit betekende dat de naam van de specialist in kantoorartikelen sowieso vanaf het seizoen 2023/2024 van de voorkant van het groen-witte shirt zou gaan verdwijnen. Dat is nu dus noodgedwongen al veel eerder.
 
Reactie Wouter Gudde
Algemeen directeur Wouter Gudde voelt mee met de werknemers van Office Centre en spreekt van een grote strop voor de club. “Dit is bijzonder zuur. We hebben lange tijd de hoop gehad dat er nog een regeling zou volgen waarbij we in ieder geval nog een deel van het sponsorgeld tegemoet zouden kunnen zien. Die hoop is met het faillissement vervlogen. Dit betekent een grote financiële scheur in de broek. Bijna een miljoen euro is op onze omzet een substantiële bijdrage. Daarnaast heeft het tussentijds wegvallen van een hoofdsponsor grote organisatorische consequenties, vanwege alle uitingen die overal in en om het stadion te zien zijn en niet op de laatste plaats ook op onze trainings- en wedstrijdkleding. We zijn echter bovenal ook zeer begaan met het lot van de werknemers van Office Centre, die nu hun baan hebben verloren. Dat zal zeker voor mensen een persoonlijke impact hebben.”

Bron: FC Groningen