Fan van F.C. Groningen
Nieuws

In gesprek met Alfons Arts

Zondag a.s. dus de wedstrijd FC Groningen - SC Heerenveen. Wij habben vanavond een gesprek met Alfons Arts en dat kunt u hier lezen.

Je hoort heel veel gemengde gevoelens omtrent Mo el Hankouri als aanvoerder van FC Groningen:
A.A: Er waren meer gegadigden en wij hebben met een paar gesproken en Mo is echt een voorbeeld voor iedereen op dit moment. Hij is in de kleedkamer erg belangrijk en laat zich daar ook gelden als er wat niet goed gaat. Die jongen maakt een prima ontwikkeling door de laatste jaren en daarom hebben we gekozen voor hem als aanvoerder.

Is Mike te Wierik sprake van geweest bv om aanvoerder te zijn?
A.A: We hadden diverse namen op papier staan en ook hebben we aan Mike gedacht maar we wilden toch iets anders omdat hij al eens aanvoerder was.

Hoe kijk je terug op de eerste wedstrijden?
A.A: Met gemengde gevoelens. De wedstrijd tegen Cambuur moesten we winnen en dat hebben we gedaan en soms met goed voetbal maar ook momenten wat niet goed was, met FC Utrecht tref je een ploeg die de top 3 wil aanvallen en zich goed hebben versterkt en dat wij dan grote delen van die wedstrijd de bovenliggende partij waren dat doet je goed. We hebben ons alleen niet beloond met een goal, Tegen PASV hebben we onze huid duur verkocht en zelfs op voorsprong gestaan alleen dat je dan door stilstaande situaties een paar goals weggeeft is echt ontzettend jammer want er was meer te halen.  

Hoe vinden jullie die onderbrekingen voor interlands?
A.A: Soms is dat lekker en soms vervelend. Als je aan een goede reeks bezig bent wil je doorgaan maar als je zoals nu bij ons een paar nieuwe jongens moet inpassen is dat wel even lekker.

Is het lekker om direct na deze onderbreking te hervatten tegen SC Heerenveen?
A.A: Jazeker is dat lekker en we hebben nog iets goed te maken na de wedstrijd van vorig seizoen, die we trouwens verdiend hebben verloren. De wedstrijd leeft heel erg onder de supporters maar ook bij ons. We willen iets recht zetten tegen SC Heerenveen en dat moet zondag gebeuren.

Wat is de kracht van SC Heerenveen nu?
A.A: Dat is ongetwijfeld Joey Veerman, dat is de drei und angelpunckt zoals de Duitsers zeggen. Alle aanvallen en alle acties beginnen bij hem maar hij kan het niet alleen want ook Henk Veerman is voorin erg gevaarlijk en ze hebben een prima nieuwe buitenspeler gehaald. Het zal moeilijk worden om Joey Veerman 90 minuten onschadelijk te maken maar we zullen het met het hele team moeten doen.

Jullie hebben alles fit lijkt het op al ging Wessel Dammers wel eerder weg van de training, is dat serieus?
A.A: Wessel ging eerder weg omdat hij lichte klachten had en we nemen geen enkele risico dus daarom ging hij eerder naar binnen maar later huppelde hij alweer vrolijk door de gang dus ik neem aan dat hij morgen weer op het veld staat en voor de rest is iedereen fit.

Zien we het basisdebuut van Bjorn Meijer zondag?
A.A: Dat zou zo maar kunnen want Bjorn ontwikkelt zich prima. Op trainingen doet hij het prima en de wedstrijden die hij ingevallen is heeft hij het prima gedaan. Ook tegen PSV viel hij prima in. Hij is een gegadigde om de plaats van Gabriel Gudmundsson in te nemen.  

Zien we Jørgen Strand Larsen in de spits?
A.A: Ook dat zou zo maar kunnen. Jørgen heeft interlands gespeeld en is o.a. naar Rusland geweest en heeft het prima gedaan dus misschien start hij zondag wel. Ook hij moet, net als meer jongens, minuten maken om ze fit te houden.

Hoe makkelijk is het om enkele nieuwe jongens in te passen?
A.A: Dat is niet het makkelijkste want het zijn allemaal jonge jongens die voor het eerst op zichzelf gaan wonen en in een ander land terecht komen. Ander eten, andere leefgewoonte en vooral andere trainingsvormen. Wat wij het meeste van de jongens horen waar ze aan moeten wennen is de intensiteit van de trainingen. Veel hoger tempo dan wat ze gewent zijn. Dat kost toch tijd voor die gasten om aan te wennen.  

Sebastian Tounetki zit bij o21 morgen die in Almere spelen?
A.A: Dat klopt. Sebastian was niet helemaal fit toen hij hier kwam en is nu op weg op weer 100% fit te worden. Hij is nog jong dus moet nog volgroeien en dat kan mooi in o21. Daar blijft hij waarschijnlijk een poosje om dan later aan te sluiten bij de eerste selectie.

Hoe ver is Daleho Irandust, zit hij bij de selectie zondag?
A.A: Daleho zit bij de selectie zondag dus zou minuten kunnen maken. Hij is het vorig seizoen geblesseerd geweest en heeft een operatie gehad en heeft de laatste wedstrijden van het seizoen een paar keer 70 tot 80 minuten gespeeld. Ook hij moet erg wennen aan het tempo hier en aan de intensiteit van trainingen maar hij is behoorlijk fit.