Fan van F.C. Groningen
Nieuws

In gesprek met Dick Lukkien over Telstar - FC Groningen

Zojuist spraken wij met Dick Lukkien over de wedstrijd van vrijdag tegen Telstar.

* Ja Dick, heb je nog geregeld gedacht van we hebben twee punten laten liggen in Tilburg want dan had je nu tweede gestaan?
Dick: Ja natuurlijk want wij waren beter in Tilburg maar aan de andere kant je kunt ook niet te lang stil blijven staan wat geweest is dus de blik ging snel weer op vooruit.

* Wat een zinderende slot van de competitie kan het nog worden maar dan moet er morgen gewonnen worden?
Dick: Het is een prachtige ontknoping en wij gaan er alles aan doen om aan de goede kant van de score te zitten en dat betekend inderdaad dat wij morgen moeten winnen en dan is het afwachten wat er op de andere velden gebeurt en van daaruit gaan we weer verder.

* Je hebt twee weken terug vast wel gezien van je oude ploeg hoe het niet moet tegen Telstar want die kwamen snel met 2-0 achter, dan is de vraag hoe moet het wel?
Dick: Behoudens die nederlaag tegen FC Emmen thuis met een discutabele rode kaart vond ik hebben zij de laatste acht thuiswedstrijd, voor de FC Emmen wedstrijd, er vier gewonnen en vier gelijk gespeeld dus sinds die nieuwe trainerstaf er is zit er wel nieuwe elan en schwung in en kunnen wij het daar heel lastig krijgen met de manier waarop zij spelen. Ze spelen redelijk onbevangen en kiezen er voor om redelijk snel één tegen één te gaan spelen en dan is het aan ons om daar goed mee om te gaan en een goede prestatie neer te zetten want ik vind ook dat we daar moeten winnen.

* Jullie moeten minimaal een gelijkspel halen en dan afwachten wat de rest gedaan heeft?
Dick: Ik vind dat wij een betere ploeg hebben dus zijn wij aan onze stand verplicht om dat daar te laten zien en daar zijn wij een aantal maanden goed mee aan de slag en dat moet morgen ook weer.

* Wat hebben deze nieuwe trainers gedaan daar omdat het zo ineens gaat draaien?
Dick: Niet eens zo heel veel anders maar wat je ziet dat ze wat vrijer in hun hoofd zijn, tenminste zo lijkt dat, en dat het wat minder gedwongen is en wat minder geforceerd en waar dat dan in zit? Ik denk dat het in de benadering zit maar het is moeilijk om dat goed te beoordelen van een afstand.

* Is dat dan ook de kracht van dit Telstar, de onbevangenheid?
Dick: Ja, want ze spelen lekker vrijuit en spelen eigenlijk ook nergens meer voor dus die jongens willen allemaal wat laten zien want als je bij Telstar speelt dan is het ook vooral om jezelf in de kijker te spelen en dat willen al die spelers.

* Ze scoren niet veel want maar drie ploegen hebben minder gescoord maar krijgen ook veel tegen want ook maar drie ploegen die meer tegen kregen?
Dick: Ja dat klopt maar dat is ook wel logisch want wat ik net al zei zij kiezen er redelijk snel voor om één tegen één te gaan spelen en dat betekent dat je ruimtes op het veld hebt. Ze willen ook wel vooruit verdedigen en dat betekend dat er ook ruimte achter hun verdediging ligt en dan krijg je wel eens een goal tegen dus die statistieken en die data begrijp ik wel.

* De laatste negen wedstrijden kregen ze iedere keer minimaal een goal tegen?
Dick: Zij spelen vol op de aanval en laten ruimtes op het veld en als wij die ruimtes goed benutten krijgen wij veel kansen is mijn verwachting.

* Dat is ook de kracht van dit FC Groningen denk ik, de ruimtes goed benutten?
Dick: Jazeker en ik denk dat wij in een uitstekende vorm verkeren en ook in Tilburg een prima wedstrijd spelen en tegen SC Cambuur ook en nu is het gewoon klinkt wat simpel, maar om iedere wedstrijd kwaliteit te leveren en wedstrijden gaan winnen.

* Heb je nog even een belletje naar Henk de Jong gedaan, dat ze morgen hun uiterste best doen tegen Roda JC?
Dick: Ik heb hem nog wel een appje gestuurd ja en wij hadden de vorige weekend ook al wat app contact en ik heb hem wel even laten weten dat wij het zeer waarderen als zij daar Roda wat puntjes af zouden snoepen en hij zou zijn best doen maar wij kijken eerst naar onszelf en als wij morgen aan de goede kant van de score staan dan is het kijken wat er op de andere velden is gebeurd.

* Erg sneu voor Luciano Valente want nu het er op aan komt is hij geblesseerd want hij stak in de vorm van zijn leven en was belangrijk voor jullie, wat heeft hij precies?
Dick: Hij heeft iets in de bovenkant van zijn rechter bovenbeen, een moment waarbij die spier op spanning is gekomen dus daar zit nu een klein scheurtje in dus dat betekend dat hij de komende weken niet inzetbaar is.   

* Velen nemen aan dat Rui Mendes nu een basisplaats krijgt voor Luciano, zit men er ver naast?
Dick: Je weet dat ik daar nooit zoveel over zeg maar als je ons hebt gevolg dit seizoen dan weet je dat we meestal wel logische dingen doen en dit ligt dan wel in de lijn der verwachting.

* Wouter Prins zag ik weer volle bak mee trainen, zit hij weer bij de selectie?
Dick: Nee, we geven Wouter toch iets meer tijd omdat hij twee keer een hamstring blessure heeft gehad aan dezelfde hamstring. Hij is volledig fit verklaard maar wij plakken er een weekje extra op en dan gaan we kijken of hij volgende week vrijdag een rol kan spelen of anders in de o21.

* Toch fijn om op het laatst van het seizoen weinig blessures te hebben en eigenlijk het hele seizoen zo weinig blessure’s hebt gehad en dat je genoeg keuze hebt van wie er kunnen spelen?
Dick: Klopt en dat is een groot compliment naar onze medische staf en fysieke staf onder aanvoering van Jacco en Ricky en ook aan de jongens zelf met de manier waarop wij trainen en dat is iedere dag volle bak en iedere keer als je dat doet kan je lichaam ook enorm veel weerstand en belasting hebben en dat zie je wel terug.

* Ik denk dat FC Groningen de fitste selectie heeft van de KKD?
Dick: Ja, zo wie zo. Dat vind ik ook en wij staan er goed op en laten we het even afkloppen want je kunt er ook zo weer eentje verliezen. We verloren Luciano maar even daarna kreeg Leandro Bacuna ook nog een overstrek momentje dus je kunt ook snel weer aan de verkeerde kant van de score zitten maar zoals het er nu voor staat zijn wij gewoon fit.