Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Jan Hoekstra verlengt contract bij FC Groningen

FC Groningen heeft de overeenkomst met Jan Hoekstra verlengd. De 23-jarige doelman staat nu tot medio 2024 onder contract bij de Trots van het Noorden, met een optie voor nog twee jaar. FC Groningen heeft er vertrouwen in dat de keeper uit de eigen opleiding zich op termijn kan ontwikkelen tot eerste doelman in Euroborg.

Jan Hoekstra begon met keepen bij vv Gieterveen. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen vanaf zijn twaalfde en de doelman debuteerde op 30 oktober 2019 voor de hoofdmacht in de met 1-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen Harkemase Boys. Vorig seizoen werd Hoekstra verhuurd aan Roda JC, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie. De goalie maakte veel speelminuten in Kerkrade. Dit seizoen is Hoekstra tweede doelman in Euroborg. Hij kwam in actie tijdens de bekerwedstrijden tegen Excelsior en N.E.C. Ook speelde Hoekstra één interland voor Jong Oranje en drie voor Oranje Onder-20.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt uit waarom het contract met Hoekstra is verlengd. “Wij zijn heel tevreden over de ontwikkeling die Jan de afgelopen seizoenen heeft doorgemaakt. Wij zien in hem een toekomstige Eredivisie-keeper, die de potentie heeft om door te groeien naar eerste doelman van FC Groningen. Daarom wilden we graag met hem verlengen en we zijn blij dat Jan dat ook zag zitten. Dat het hier gaat om een keeper afkomstig uit de eigen Opleiding, maakt het extra mooi. Je ziet niet vaak dat een zelfopgeleide doelman doorgroeit naar het eerste elftal. Wij feliciteren Jan met zijn contractverlenging en wensen hem de komende seizoenen veel succes bij FC Groningen.”