Op een prachtig mooi sportcomplex in het Duitse Molbergen troffen een combinatieteam van FC Groningen en Werder Bremen elkaar. FC Groningen dat speelde met een team van o21 aangevuld met enkele spelers van o18 en Werder Bremen speelde met een team met spelers geboren in 2000, 2001, 2002, 2003 en 2004. FC Groningen trainer Sander van Gessel gaf vanavond het stokje aan Melchior Schoenmakers en Peter Hoekstra en zij kozen voor de volgende elf spelers:

Max Hamelink, Jan Muller

Jens Schraven, Tika de Jonge, Lucas Gomes

Alex Mortensen

Wissels: Dirk Jan Baron, Fofin Turay, Jorg Schreuders, Thom van Bergen, Brian Jahren, Agan Mjaki, Maxin Mariani

De eerste kans in de wedstrijd was voor de boys van Werder toen Davis Asante vanaf links Jan Hoekstra onder vuur nam maar de goalie redde bekwaam, Een paar minuten later een fout op het Groninger middenveld, Jan Muller, en de bal kan vanaf de rechterkant voorgegeven worden maar Kann Er (zo heet hij echt) kan de bal net niet binnen tikken voor Werder maar hij vond weer Jan Hoekstra op zijn pad.

In de 6e minuut de eerste kans voor FC Groningen als Alex Mortensen de bal vanaf de linkerkant voorgeeft en Lucas Gomes de bal naast kopt. Precies 5 minuten later een mooie en snelle aanval over de linkerkant van FC Groningen en Yahya Kalley geeft de bal goed voor en Alex Mortensen tikt de bal op de paal via de keeper. Een corner volgt en Tika de Jonge geeft de bal goed voor en Alex Mortensen kopt bij de eerste paal de bal door en Bjorn Meijer komt net tekort om FC Groningen op voorsprong te koppen. FC Groningen heeft dan het heft in handen genomen in de wedstrijd en de Duitsers komen er nauwelijks meer uit.

Een paar minuten later geeft Max Hamelink (aanvoerder vanavond) een mooie steekpass door de verdediging op Alex Mortensen en die schiet maar de keeper pakt de bal. Uit de tegenaanval over links moet Jan Hoekstra nog handelend optreden als de Duitse linksbuiten een schot op doel waagt.

In de 22ste minuut een mooie aanval van FC Groningen en Lucas Gomes kan Alex Mortensen vrij spelen voor de goal maar er komt nog net een Duitse teen tussen en weg is de kans.

Jan Muller krijgt nog een goede schietkans na voorbereidend werk van Yahya Kalley maar hij schiet de bal net naast en in de 41ste minuut is het dan eindelijk raak als Max Hamelink een mooie steekpass geeft achter de Duitse verdediging en Tika de Jong de bal in de hoek inschiet, 1-0. Dit was tevens de ruststand na een aantrekkelijke eerste helft.

Na de rust een viertal wissels bij FC Groningen als Maxim Mariani, Fofin Turay, Jorg Schreuders en Brian Mahren in de ploeg komen voor Jens Schraven ( die donderdag met het eerste team meegaat naar de oefenwedstrijd tegen SV Verle), Jan Muller, Ayoub Haddad en Tika de Jonge.

Vijf minuten in de 2e helft een aanval van FC Groningen waarbij Alex Mortensen de bal geeft op Lucas Gomes maar zijn schot wordt tot corner verwerkt. Ui de daaruit voortvloeiende corner wordt de bal ingebracht en de bal blijft een beetje hangen en komt zo maar voor de voeten van Bjorn Meijer en die kan de bal inschieten maar schiet helaas hoog over. In de 56ste minuut weer een mooie Groningse aanval over de rechterkant met een combinatie van Fofin Turay en Maxim Mariani en Fofin Turay geeft de bal voor en Brian Mahren schiet de bal via de keeper op de paal. Zes minuten later krijgen achtereen volgens Lucas Gomes en Max Hamelink na een soort van klutssituatie de bal voor de voeten maar beide kunnen niet scoren.

FC Groningen krijgt de 2e helft nog wel de kansen maar het voetbal is er niet beter op geworden na de wissels en zijn de Groningers niet meer zo dominant als voor rust.. Ook logisch als er een paar o19 spelers mee gaan doen.

In minuut 60ste minuut komt Thom van Bergen in de ploeg voor de goed spelende Lucas Gomes. Je kunt zien dat de van FC Porto overgekomen aanvaller zich steeds beter gaat voelen in Groningen want zijn spel gaat met de week beter. In de 75ste minuut de laatste wissel aan Groningse zijde als Agan Mjaki in de ploeg komt voor Yahya Kalley.

Even later de beslissing in de wedstrijd als Brian Jahren de bal tegen de touwen schiet, 2-0, na een mooie aanval over de linkerkant en een paar minuten later geeft hij de bal vanaf rechts voor op Alex Mortsensen die de bal binnen schiet alleen de assistent scheidsrechter vlagt voor buitenspel. Volgens Alex Mortensen bleef hij achter de bal maar zijn protest mocht niet baten en zo bleef het bij 2-0. Een verdiende overwinning voor FC Groningen.

Wij hebben een aantal foto’s en films toegevoegd aan het verslag maar meer als dit kon echt niet want we hadden veel last van slecht licht op het sportcomplex. Zelfs FC Groningen keeper Jan Hoekstra klaagde over de slechte verlichting. Ik zie soms niks zei Jan. Onze excuses daarvoor.