Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

FC Groningen maakt bekend dat men als opvolger van teammanager Jos Hooiveld oud topvolleyballer Joost Kooistra heeft binnen gehaald. De 47-jarige voormalig topvolleyballer uit Assen begint op 15 juni aanstaande in zijn nieuwe rol op Sportpark Corpus den Hoorn. Kooistra heeft een contract voor één seizoen getekend.
 

IMG_4402-kleiner-1920x1280

Joost Kooistra heeft een sportmanagementbureau, dat gespecialiseerd is in het begeleiden van topsporters in verschillende takken van sport op zowel sportief als zakelijk vlak. Deze activiteiten zet hij voort, aangezien Kooistra denkt dit goed te kunnen combineren met zijn parttime functie als teammanager bij FC Groningen.

Kooistra was tussen 1993 en 2011 bijna twintig jaar lang actief als topvolleyballer met als hoogtepunten de deelname aan de Olympische Spelen van Sydney in 2000, het winnen van de Europese Top Teams Cup met Piet Zoomers Dynamo Apeldoorn en internationale ervaring in de Serie A bij het Italiaanse Monini Marconi Spoleto.
Kooistra – geboren en getogen in Appelscha – heeft expertise als trainer, bestuurder en coördinator binnen diverse sportorganisaties, waaronder bij amateurvoetbalvereniging Asser Boys. Over zijn aanstaande nieuwe functie binnen FC Groningen zegt hij: “Ik vind het een super gave uitdaging. Ik stap in een nieuwe wereld, waarnaar ik enorm nieuwsgierig ben. Ik wil mijn werkzaamheden bij de club op dezelfde wijze gaan uitvoeren als de manier waarop de eerste selectie zich het afgelopen seizoen heeft gepresenteerd: met veel passie en energie.”

Met de komst van Kooistra als nieuwe teammanager is de begeleidende staf rond het eerste elftal compleet. Zowel fysiektrainer Ricky Henry als videoanalist Gijs Ringnalda hebben hun overeenkomst met FC Groningen verlengd. De veldtrainers Dick Lukkien, Marcel Groninger en Casper Goedkoop, keeperstrainer John Vos en fysiektrainer Jacco van Olst hebben een nog doorlopende verbintenis in Euroborg.

Jos Hooiveld stopt als teammanager omdat hij bij FC Groningen heeft aangegeven andere ambities binnen de club te hebben.