Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Jorg Schreuders koning van de wedstrijd bij VVV Venlo uit

Doelpuntenmaker Jorg Schreuders is na de met 1-0 gewonnen uitwedstrijd tegen VVV-Venlo door de FC-supporters uitgeroepen tot Koning van de Wedstrijd. Door zijn uitverkiezing verstevigt Scheuders zijn koppositie in het algemeen klassement. Marvin Peersman, goed voor de assist in Venlo, werd zondagmiddag tweede. Keeper Hidde Jurjus kreeg genoeg stemmen voor een derde plaats.  

De Koning van de Wedstrijd wordt iedere competitiewedstrijd uitgeroepen. De speler, die na afloop van de laatste reguliere competitiethuiswedstrijd van het seizoen bovenaan staat of niet meer te achterhalen is door zijn teamgenoten, wordt uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Bij een gelijk puntentotaal is het aantal verkiezingen tot Koning van de Wedstrijd doorslaggevend. Spelers die tijdens het seizoen vertrekken, worden geschrapt uit het totaalklassement.
 

De speler die is uitgeroepen tot Koning van de Wedstrijd krijgt drie punten voor het totaalklassement, de nummer 2 twee punten en de nummer 3 krijgt één punt voor de ranglijst. Stemmen kan via: www.fcgroningen.nl/koning.

Bij thuiswedstrijden wordt de Koning van de Wedstrijd direct na het laatste fluitsignaal bekend gemaakt. Ook tijdens uitwedstrijden kunnen supporters stemmen.

Uitslag VVV-Venlo-uit

  1. Jorg Schreuders
  2. Marvin Peersman
  3. Hidde Jurjus

Algemeen Klassement:

1. Jorg Schreuders 33 punten
2. Romano Postema 29 punten
3. Thom van Bergen 23 punten
4. Wouter Prins 12 punten
5. Isak Määttä 12 punten
6. Laros Duarte 11 punten
7. Hidde Jurjus 11 punten
8. Luciano Valente 10 punten
9. Marvin Peersman 8 punten
10. Johan Hove 8 punten
11. Fofin Turay 4 punten
12. Noam Emeran   4 punten
13. Marco Rente  3 punten
14. Rui Mendes 2 punten
15. Liam van Gelderen 2 punten
16. Leandro Bacuna 2 punten
17. Joey Pelupessy 1 punt
18. Thijmen Blokzijl 1 punt
19. Kristian Lien 1 punt