Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Jorg Schreuders matchwinner in Venlo voor FC Groningen

VVV - FC Groningen

Na de 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda van de vorige zondag en de winst van Willem II en Roda JC van vrijdag wisten de mannen van Dick Lukkien wat men vandaag moesten doen in het Covebo stadion De Koel in Venlo tegen VVV Venlo. Winnen en niets meer dan dat. Mocht men niet de drie punten mee terug nemen naar Groningen dan is plaats twee in de eindstand wel ver weg met nog het zware programma voor de boeg. FC Groningen speelt vandaag voor de 26ste keer met dezelfde vier Groningers voorin, dat is echt uniek. VVV Venlo heeft de laatste zeven wedstrijden thuis niet verloren en scoorden daarin iedere wedstrijd minimaal twee doelpunten dus het zal een zware kluif worden voor FC Groningen. Het uitvak zit weer bomvol deze middag.

IMG-20240414-WA0038
Snel in de wedstrijd gaat Marco Rente in de fout als hij de bal tekort speelt op Laros Duarte en dan kan Thijme Verheijen ertussen komen en die kan schieten maar het schot is te slap zodat het geen probleem is voor Hidde Jurjus. In de tiende minuut het eerste serieuze schot op doel en die komt van de thuisploeg als Martijn Berden de bal vanaf rechts voor geeft en spits Michalis Kosidis kan uithalen maar Hidde Jurjus red prima. In het eerste kwartier is het de thuisploeg die de lakens uitdeelt en FC Groningen komt niet of nauwelijks voor de goal van Delano van Crooy.

De eerste de beste aanval van FC Groningen beland in het doel als een lange bal van Leandro Bacuna achter de defensie gespeelt word en daar kopt Luciano Valente de bal voor en Johan Hove kopt binnen maar Valente stond buitenspel dus de goal word afgekeurd. Helaas is er in de KKD geen VAR zodat het niet gecheckt kan worden want op tv was het niet goed te zien. Direct daarna is de thuisploeg weer gevaarlijk als Simon Janssen zo maar door kan lopen tot in de zestien en kan schieten maar Marvin Peersman kan nog net op tijd het schot blokken en een paar minuten later is het weer de thuisploeg die gevaarlijk is als Martijn Berden Isac Määtä uitspeelt en dan met de bal richting de goal kan maar net op tijd is Isac Määtä terug om het schot te blokken.

FC Groningen heeft inmiddels het initiatief in de wedstrijd in handen en zoekt naar openingen om gevaarlijk te kunnen worden. De thuisploeg speelt heel compact bij Gronings balbezit om de ruimtes maar zo klein mogelijk te houden.

Een minuut of drie voor rust komt de thuisploeg er snel uit en is het Martijn Berden die in de zestien vrij gespeeld wordt en kan schieten maar weer word het schot geblokt door de mee terug gekomen Luciano Valente en Hidde Jurjus kan de bal gemakkelijk pakken dan. Die Berden zorgt voor het meeste gevaar aan Venlose zijde en dat door zijn snelheid. Direct daarna is het Delano van Crooy die redding moet brengen op een goed schot van Laros Duarte in de korte hoek. Dat was het laatste in de eerste helft waar FC Groningen net initiatief heeft maar de beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg.

Dick Lukkien wisselt in de rust en brengt Thijmen Blokzijl voor Isac Määtä. In de 50ste minuut een niet te missen kans voor Thom van Bergen als Jorg Schreuders de bal voorgeeft en Romano Postema over de bal stapt en dan staat Thom van Bergen helemaal vrij om in te schieten maar hij wil de bal eerst aannemen lijkt het en de bal springt van zijn voet. Deze kansen moeten er is als je wilt winnen. Een schot van Leandro Bacuna na een vrije trap van Laros Duarte gaat dan een half meter naast. Het tempo gaat ook omhoog bij FC Groningen en dat zal moeten om dit VVV Venlo kapot te spelen. de ploeg neemt wel weer het initiatief.
In de 78ste minuut dan eindelijk de bevrijdende treffer voor FC Groningen als Marvin Peersman op links er prima vandoor gaat en iedereen zijn hielen laat zien en dan net voor de achterlijn de bal voorgeeft en Jorg Schreuders tikt dan de 0-1 binnen. FC Groningen houdt dan de controle over de wedstrijd en VVV Venlo kan nauwelijks gevaarlijk worden. Zes minuten extra tijd komen er dan bij en daarin wordt niet meer gescoord en boekt FC Groningen een gele belangrijke overwinning in Venlo en houdt het de aansluiting met plaats twee. Gezien de tweede helft een verdiende overwinning voor FC Groningen want in de tweede helft gaf de ploeg helemaal niets meer weg.

VVV Venlo: Delano van Crooy, Moreno Rutten (Diego van Zutphen), Rick ketting, Stan Hendrix, Simon Janssen, Elias Sierra, Richard Sedláček (Mohammed Odriss), Martijn Berden (Milan Robberechts), Levi Smans, Thijme Verheijen (Pepijn Doesburg), Michalis Kosidis

FC Groningen: Hidde Jurjus, Leandro Bacuna, Marco Rente, Marvin Peersman, Isac Määtä (Thijmen Blokzijl), Jorg Schreuders, Johan Hove, Laros Duarte (Joey Pelupessy), Luciano Valente, Thom van Bergen (Rui Mendes), Romano Postema

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Gele kaart(en) VVV Venlo: Rick Ketting