Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Jørgen Strand Larsen gekozen tot speler van het jaar

Jørgen Strand Larsen is na de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Cambuur uitgeroepen tot Speler van het Jaar 2022. De Noorse spits werd met veertien competitiedoelpunten en drie treffers in het bekertoernooi topscorer van de Trots van het Noorden. Tomas Suslov eindigde als tweede in het algemeen klassement, Bjorn Meijer werd derde. 

Jørgen Strand Larsen werd 9 van de 32 competitiewedstrijden die de spits speelde uitverkozen tot Man of the Match. Vooral na de winterstop maakte de topscorer een forse opmars richting de toppositie. In de eerste seizoenshelft had Slowaaks international Tomas Suslov veel punten verzameld. Bjorn Meijer veroverde vlak voor de winterstop een basisplaats en behoorde in de wedstrijden die de jonge linksback speelde veelvuldig tot de favoriete spelers waardoor hij uiteindelijk een derde plaats in het algemeen klassement veroverde.
 
Na iedere 34 speelrondes konden FC-supporters via www.fcgroningen.nl/motm stemmen op hun favoriet van de afgelopen wedstrijd. De winnaar kreeg drie punten voor het algemeen klassement, nummer 2 verdiende twee punten en de nummer 3 mocht één punt bijschrijven. Strand Larsen is de opvolger van de Japanner Ko Itakura. 
 
Algemeen klassement Speler van het Jaar 
1  Jørgen Strand Larsen   39 punten
2 Tomas Suslov                35 punten
3 Bjorn Meijer                 22 punten
4 Cyril Ngonge                 20 punten
5 Laros Duarte                 15 punten
6 Peter Leeuwenburgh    14 punten
7  Neraysho Kasanwirjo   12 punten
8 Michael de Leeuw         7 punten
9 Romano Postema         6 punten
9 Mo El Hankouri              6 punten
9 Bart van Hintum             6 punten
12 Daleho Irandust            4 punten
13 Marin Sverko                 2 punten
14 Mike te Wierik               1 punt
14 Paulos Abraham           1 punt

Bron: FC Groningen