Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Jørgen Strand Larsen in de belangstelling van Genoa

Genoa heeft belangstelling voor spits Jörgen Strand Larsen, zo meldt La Gazzetta dello Sport. De 21-jarige aanvaller van FC Groningen kan de eerste aanwinst worden van technisch directeur Johannes Spors en trainer Andriy Shevchenko.

Volgens de roze sportkrant raakte Spors in zijn tijd bij Vitesse al overtuigd van het potentieel van Strand Larsen. Hoewel Genoa nog geen contact opnam met FC Groningen, zijn de Italiaanse verwachtingen dat de Noor zo'n vijf miljoen euro moet kosten. Zijn contract loopt medio 2024 af bij de Trots van het Noorden

Strand Larsen scoorde liefst vijf keer in zijn laatste zes eredivisie-duels, waardoor Genoa hem als een welkome versterking ziet. Il Vecchio Balordo staat momenteel slechts achttiende in de serie A maar hoopt met hulp van de nieuwe Amerikaanse investeerders spoedig de weg omhoog te vinden. 

Genoa denkt dat Strand Larsen zich makkelijk kan aanpassen aan het leven in Italië, aangezien hij in het seizoen 2017/2018 al op huurbasis actief was in de jeugd van AC Milan. Die club nam hem uiteindelijk niet definitief over van Sapsborg, waarna Groningen vorig jaar zomer wel toesloeg voor één miljoen euro.