Kent u ze nog? Hampus Finndell en Joel Asoro?

In de Zweedse Allsvenskan, het hoogste niveau in Zweden, werd vanmiddag de wedstrijd gespeeld tussen Djurgårdens IF en Varbergs BolS. Misschien onbekende clubs maar Djurgårdens IF is de club van oud FC Groningen jeugdspeler Hampus Finndell en oud selectiespeler Joel Asoro. Kent u ze nog?

Hampus Finndell speelde in de jeugd van IF Franke en IF Brommapojkarna, waarna hij in 2016 naar de jeugdopleiding van FC Groningen vertrok. Hij tekende een contract voor drie jaar, en debuteerde in 2017 met Jong FC Groningen in de Derde divisie Zaterdag. Na anderhalf seizoen vertrok hij vanwege privé-omstandigheden bij Groningen zonder in het eerste elftal te debuteren, en ging terug naar Zweden om bij Djurgårdens IF te spelen.

B88901718Z

Joel Asoro speelde in zijn geboorteland namens IF Brommapojkarna alvorens hij in de zomer van 2015 de overstap maakte naar Sunderland. Hij maakte op 21 augustus 2016 zijn debuut voor de club, in een wedstrijd tegen Middlesbrough.  Hij kwam negen minuten voor tijd binnen de lijnen. In het seizoen 2019-2020 werd Asoro door FC Groningen gehuurd en Asoro speelde 17 wedstrijden voor FC Groningen waarin hij 3 doelpunten maakte. Na zijn tijd bij FC Groningen vertrok hij naar Genoa, waar hij geen wedstrijd in het eerste speelde en sinds 2021 speelt hij voor Djurgårdens IF.

11asoro

Vanmiddag ontmoete dus beide oud Groningers Varbergs BolS en Hampus Finndell startte in de basis en Joel Asoro mocht invallen. Djurgårdens IF was duidelijk de sterkste vandaag en won met 4-0 en beide oud Groningers waren belangrijk want Hampous Finndell scoorde de 1-0 en 2-0 ( 10e en 36ste minuut) en werd in de 77ste minuut gewisseld Joel Asoro mocht in de 71ste minuut invallen en scoorde in de 79ste minuut de 4-0.