Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Kevin van Veen terug naar Schotland?

 

Volgens het Schotse medium The Scottish Sun aast FC Groningen spits Kevin van Veen op een terugkeer naar Schotland. Dit meldt de website www.footballtransfers.com. Hoe serieus dit te nemen is dat is voor een ieder maar het zou wel een prima oplossing zijn dat hij vertrekt want zo schiet het niet op met hem. FC Groningen betaalde naar verluid 6 ton voor de spits die het afgelopen seizoen 29 keer scoorde in Schotland in de competitie en het bekertoernooi. Wel met de nuance dat daarvan zo wie zo 9 strafschoppen waren en een aantal vrije trappen.

Zijn komst naar Groningen is tot nu toe niet wat hij ervan verwacht had. In de eerste wedstrijden was hij nog basisspeler en scoorde daarin vijf keer waaronder twee tegen TOP Oss maar raakte zijn basisplaats kwijt en daar heeft trainer Dick Lukkien uitleg genoeg over gegeven waarom hij nu op de bank zit. Daar zul je als echte prof mee om moeten kunnen gaan.

Het is daarom logisch en misschien wel beter dat hij vertrekt bij FC Groningen deze winter en op huurbasis ergens anders gaat spelen. In Schotland zou het beste voor hem zijn want zijn vriendin woont daar nog en die is tevens hoogzanger en zou in de winterstop uitgerekend zijn. Dat zou voor hem ook de voornaamste reden zijn om terug te keren naar Schotland en dat is begrijpelijk. ”De terugkeer naar Nederland verliep niet zoals verwacht. Nu verwacht mijn vriendin binnen enkele weken ons eerste kindje en wordt het voor mij alsmaar moeilijker”, legt Van Veen uit. “Ik wist dat toen ik naar Groningen vertrok, dat het een uitdaging zou worden gezien onze gezinssituatie. Het was echter veel zwaarder dan ik had gedacht”, geeft Van Veen toe. “Ik was vorige week in Schotland en moest daarna weer terug naar Nederland. Toen besefte ik dat ik bij mijn volgende bezoek misschien onze baby zou vasthouden en hem of haar dan weer terug zou moeten geven en achterlaten. Dat deed veel met me. Familie is zo belangrijk voor mij en ik denk dat het moeilijk zal zijn om dat te doen.”

Inmiddels is zijn zaakwaarnemer druk doende om met clubs in contact te komen dus we gaan zien of er een club geïnteresseerd is in zijn diensten. Kevin van Veen zei nog wel “Ik presteerde prima, niet goed, maar de trainer (Dick Lukkien, red.) en ik kregen een discussie, waarin ik te ver ging en sindsdien zit ik op de bank. Dat heeft voor wat interesse gezorgd. Mijn zaakwaarnemer heeft zes of zeven clubs aan de lijn gehad over een mogelijke verhuur in januari. Dat zou een mooie oplossing zijn voor alle partijen als de situatie zo blijft.” We zullen zien hoe dit afloopt.