Fan van F.C. Groningen
Nieuws

KNVB bekertoernooi voor FC Groningen is voorbij na onnodige nederlaag tegen NEC

Voor de 3e keer treffen FC Groningen en NEC elkaar in het KNVB bekertoernooi, tenminste in Groningen. De twee voorgaande heeft FC Groningen geen en NEC goede herinneringen aan want beide wedstrijd werden door de Nijmegenaren in winst omgezet. In 2009 en 2013 speelden men tegen elkaar en de uitslagen waren 0-1 en 0-2. FC Groningen nam de wedstrijd heel serieus waren ze gingen dinsdagmiddag al in een hotel. Bij NEC ontbreekt zo wie zo Jordy Bruijn en bij FC Groningen is Daleho Irandust nog niet fit en zit clubtopscorer Cyril Ngonge op de bank.

Opstelling FC Groningen:

Jan Hoekstra

Damil Dankerlui, Mike te Wierik, Bart van Hintum, Bjorn Meijer

Neraysho Kasanwirjo, Laros Duarte,

Paulos Abraham, Michael de Leeuw, Tomas Suslov

Jørgen Strand Larsen

Wissels: Peter Leeuwenburgh, Jan de Boer, Wessel Dammers, Mo el Hankouri, Yahya Kalley, Melayro Bogarde, Marin Šverko, Daniel van Kaam, Cyril Ngonge, Romano Postema

Opstelling NEC:

Danny Vukovic

Ikias Bronkhorst, Ivan Marquez, Cas Odenthal, Calvin Verdonck

Javier Vet, Lasse Schöne, Dirk Proper

Elayis Tavsan, Ole Romeny, Mikkel Duelund

Wissels: Mattijs Branderhorst, Robin Roefs, Rodrigo Guth, Ali Akman, Magnus Mattsson, Bart van Rooij, Guus Gersten, Niks Rossen

De 39 jarige Jeroen Manschot is de scheidsrechter hedenavond en om kwart voor 7 mocht de thuisploeg de wedstrijd in gang zetten.

Na een aftastende eerste 10 minuten is het in die 10e minuut raak als vanaf de rechterkant Javier Vet die de bal over grote afstand voor geeft op Calvin Verdonck en hij kan geheel vrijstaand, Tomas Suslov laat hem lopen, de bal inschieten en Jan Hoekstra kansloos laten, De eerste kans in de wedstrijd en het is direct bingo, 0-1.

In de 15e minuut zien we de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg als men een corner krijgt na een voorzet van Bjorn Meijer die weggewerkt wordt en uit de corner kan Paulos Abraham de bal bij de 2e paal koppen maar zijn kopbal is erg matig en gaat naast. Een minuut of 3 later is doelpuntmaker Calvin Verdonck die zijn keeper moet assisteren bij een gevaarlijk indraaiende corner van Laros Duarte en hij moet de bal op de lijn wegkoppen. In de daarop volgende corner van Laros Duarte vanaf de rechterkant is het Bjorn Meijer die bij de eerste paal de buitenland van de paal raakt met een kopbal.

In de 21ste minuut de volgende kans voor de thuisploeg als Tomas Suslov met rechts de bal voorgeeft en Michael de Leeuw de bal lijkt binnen te werken maar er zit net een NEC been van Ivan Marquez tussen. FC Groningen wordt sterker en sterker en iets later krijgt Damil Dankerlui een schietkans maar Danny Vukovic kan de bal redden. De NEC doelman heeft veel problemen met het inschatten van de gevaarlijk indraaiende corners van Laros Duarte. FC Groningen heeft de druk er vol op staan en NEC heeft het moeilijk. Een paar minuten later komt Bjorn Meijer via de linkerkant op en gaat naar de achterlijn en kan de bal nog voorgeven alleen achter Jørgen Strand Larsen.

FC Groningen is verreweg de betere ploeg in het eerste half uur en NEC stelt daar weinig tegenover maar staan wel op een 0-1 voorsprong.

Het probleem bij FC Groningen is vooral het niet bereiken van de spitsen om kansen af te maken. Er komt 1 minuut extra tijd bij in de eerste helft en in die extra tijd is het Bjorn Meijer die Elayis Tavsan de bal simpel ontfutseld en kan Paulos Abraham de bal meenemen en opstomen en Michael de Leeuw aanspelen en die schiet de gelijkmaker binnen, 1-1. Een dikverdiende gelijkmaker. Dat was tevens het laatste van de leuke eerste helft en gaan beide ploegen met 1-1 rusten.

Twee ongewijzigde teams beginnen aan de 2e helft. De eerste kans in de 2e helft is voor de thuisploeg als Paulos Abraham goed doorzet aan de linkerkant en weer Michael de Leeuw vind maar die schiet nu ver naast. In de tegenaanval is het weer eens een aanval van NEC en wat voor aanval. Mikkel Duelund krijgt de bal aangespeeld en kan vrijuit naar de “16”wandelen met de bal aan de voet en kaatst dan met Ole Romeney en kan dan schieten omdat geen enkele Groninger iets van druk op de bal zet en weer is Jan Hoekstra kansloos en valt de bal binnen, 1-2. Wat een effectiviteit bij NEC zeg. Twee schoten op doel en 2 goals.

In de 55este minuut een prima voorzet van Bjorn Meijer op Jørgen Strand Larsen die de bal bijna vrij in kan koppen maar hij kopt tegen het lichaam van Cas Odenthal aan en zo gaat deze kans verloren voor de thuisploeg.

In de 58ste minuut de volgende kans voor FC Groningen als Bjorn Meijer met zijn rechterbeen kan uithalen maar Danny Vukovic kan de bal tot corner tikken.

NEC gaat dan wisselen en haalt Elayis Tavsan naar de kant en brengt verdediger Rodrigo Guth.

In de 66ste minuut een corner van de thuisploeg die voor de voeten valt van Tomas Suslov en die haalt prima uit en weer moet Danny Vukovic redding brengen.

In de 69ste minuut gaat NEC weer wisselen en komt Ali Akman voor Ole Romeny. Een paar minuten later komt Melayro Bogarde aan Groningse kant voor Bart van Hintum. In de 74ste minuut weer eens gevaar van Nijmeegse zijde als tot 3x toe men een kans krijgt om te schieten maar iedere keer lukt het niet.

In de 77ste minuut wisselt FC Groningen weer en gaan Jørgen Strand Larsen en Laros Duarte naar de kant en komen Cyril Ngonge en Romano Postema.

FC Groningen blijft de betere ploeg maar het overwicht is niet zo groot als in de eerste helft. De volgende wissels staan al weer klaar en bij NEC komen dan Bart van Rooij en Magnus Matsson voor beide goalgetters Calvin Verdonck en Middel Duelund en bij FC Groningen komen Wessel Dammers en Mo el Hankouri voor man of the match Bjorn Meijer en Damil Dankerlui. Veel kansen zien we niet meer maar ja met al die wissels gaat het vaak niet beter maar FC Groningen trainer Danny Buijs heeft geen keus als hij met zijn ploeg nog tenminste een gelijkspel wil afdingen in deze wedstrijd. In de 90ste minuut krijgen Javier Vet en Neraysho Kasanwirjo een gele kaart na een klein opstootje. Er komen dan 4 minuten extra tijd bij. FC Groningen probeert het wel in de slotminuten met opportunistisch spel  maar NEC blijft eigenlijk eenvoudig overeind. Ali Akman krijgt dan ook nog een gele kaart voor het wegtrappen van de bal maar dat maakt hem niet uit want het is het laatste van de wedstrijd en zo bereikt NEC de kwartfinale van het bekertoernooi en FC Groningen kan zich opmaken voor het vervolg van de competitie. Ze zeggen wel eens 3x scheepsrecht en dat geld voor NSC want voor de 3e keer op rij in de beker winnen ze in Groningen.