Nieuws

Kom Itakura over FC Groningen

Ko Itakura is na twee sterke seizoenen met FC Groningen toe aan een stap hogerop, maar zal zijn tijd bij De Trots van het Noorden nooit vergeten. De Japanse centrale verdediger is dankbaar voor de kans die hij van FC Groningen heeft gekregen.

Itakura werd begin 2019 gehuurd van Manchester City en kwam tijdens zijn eerste halve seizoen niet één keer in actie. Daarna groeide hij echter uit tot steunpilaar van de Groningse defensie. Nu lonkt een fraaie transfer voor de 24-jarige Olympische Spelen-ganger. Volgens The Scottish Sun heeft onder meer Celtic belangstelling voor de verdediger, die nog één jaar vastligt bij Manchester City.

Maar waar hij ook heen gaat, Itakura heeft het allemaal te danken aan FC Groningen. "Hoewel ik in het begin vaak heb gedacht: wat is het hier koud en wat regent het veel, ben ik van de club en de stad gaan houden", vertelt hij in een interview met clubmagazine Word Groter. "Groningen is de plek waar ik mezelf op de kaart heb kunnen zetten, heb leren communiceren in een vreemde taal. (...) Ik denk dat ik na mijn carrière altijd terug wil komen naar FC Groningen, zo'n club is het. Dat zegt alles."