Fan van F.C. Groningen
Nieuws

KOMENDE WEDSTRIJDEN FC GRONINGEN ONDER-21 LIVE UITGEZONDEN

De komende twee competitiewedstrijden van FC Groningen onder-21 worden live uitgezonden op het premium kanaal van het Dagblad van het Noorden. Abonnees van de krant hebben gratis toegang tot dit online kanaal op DvhN.nl. FC Groningen zendt nadien op het eigen YouTube-kanaal ruime samenvattingen uit van de twee duels van de ploeg van trainer/coach Sander van Gessel.

FC Groningen onder-21 is beland in een belangrijke fase van de najaarscompetitie in Divisie 1. Als de beloften van de Trots van het Noorden als eerste eindigen, dan geeft dit direct zicht op promotie. Als het namelijk ook als winnaar van de voorjaarscompetitie zou eindigen, dan is het rechtstreeks gepromoveerd. Eindigt de ploeg vóór of na de winterstop als eerste in Divisie 1, dan speelt het met de andere winnaar van de najaars- of voorjaarscompetitie om een promotieplaats. De competitie bestaat voor en na de winterstop uit acht teams en dus 14 competitieronden.

Belangrijke duels
De komende dagen staan voor een topklassering van Onder-21 twee belangrijke duels op het programma. Zaterdagmiddag (27 november) treedt de ploeg van Van Gessel en zijn assistent Melchior Schoenmakers om 15.00 uur aan op Sportpark Corpus den Hoorn tegen Almere City. De ploeg uit Flevoland, die onder leiding staat van voormalig FC-speler Hedwiges Maduro, is met 24 punten uit 10 wedstrijden momenteel de koploper in Divisie 1. FC Groningen staat derde met 18 punten uit 9 competitieduels. Nummer 2 ADO Den Haag heeft één punt meer, maar ook een duel meer gespeeld.

Inhaalwedstrijd
Volgende week dinsdag (30 november) speelt FC Groningen onder-21 de inhaalwedstrijd tegen sc Heerenveen. Ook dit duel wordt gespeeld op Corpus den Hoorn en begint om 18.00 uur. Mediahuis Noord zal deze wedstrijd eveneens live uitzenden. Niet alleen op het premium kanaal van DvhN.nl, maar ook voor de Friese abonnees van de Leeuwarder Courant op LC.nl.

Samenvattingen
Van beide wedstrijden zal FC Groningen op haar YouTube-kanaal ruime samenvattingen plaatsen, beschikbaar gesteld door Mediahuis Noord. Dit is een extra mooie service omdat er vanwege de geldende coronamaatregelen geen publiek bij sportwedstrijden aanwezig mag zijn. Uiteraard zal op beide wedstrijddagen onveranderd op de social mediakanalen van de Opleiding – waaronder FC Groningen onder-21 valt – verslag worden gedaan middels opstellingen, tussen- en eindstanden. FC Groningen waardeert het zeer dat Mediahuis Noord de productie van de twee competitiewedstrijden van Onder-21 voor haar rekening neemt. Hierdoor kan de club kwalitatief goede samenvattingen uitzenden.