Laros Duarte neemt FC Groningen bij de hand tegen VVV Venlo

Na twee overwinningen op rij was het de ploeg van Dick Lukkien aangelegen om drie keer scheepsrecht van te maken in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. De Limburgers die dit seizoen in uitwedstrijden iets beter presteerden dan in thuiswedstrijden zouden in het koude Groningen aardig van hun afbijten.

De thuisploeg begon weer goed aan de wedstrijd met vol druk naar voren en met veel intensiteit en het eerste schot op goal kwam van Johan Hove maar hij verontruste oud FC Groningen doelman Jan de Boer niet. In de 9e minuut was het schrikken in de Euroborg als de gasten op 0-1 komen. Simon Janssen schoot op goal en via via belande zijn schot op het aluminium en spits Michalis Kosidis Kopte de rebound tegen de touwen. Schoten van Radinio Balker en Romano Postema troffen geen doel mede door goed ingrijpen van Jan de Boer en de doelman riskeerde lijf en leden om een kans van Marvin Peersman onschadelijk te maken. FC Groningen bleef de aanval zoeken maar ook de gasten kwamen er soms dreigend uit maar tot echt kansen konden de Limburgers niet meer komen. Men speelde ook veelal met 5 of 6 man op een lijn achterin om FC Groningen van het lijf te houden. FC Groningen speelde soms best wel onzorgvuldig en vooral de laatste pass kwam geregeld niet aan, dat maakte het niet gemakkelijker. In de extra tijd was het Marvin Peersman die dacht te gaan scoren als hij na een voorzet van Wouter Prins de bal voor het inschieten had maar hij werd zoveel gehinderd door een verdediger dat het geen doelpunt werd. Een schot van Luciano Valente ging net naast en zo bleef het bij rust 0-1.

FC Groningen trainer Dick Lukkien bracht na rust Laqros Duarte voor Joey Pelupessy en dat deed de ploeg goed want er kwam veel meer voetbal in de ploeg en Laros nam FC Groningen bij de hand. De eerste grote kans was voor Romano Postema maar hij schoot naast. FC Groningen was verreweg de betere ploeg in de tweede helft en VVV Venlo kwam er niet of nauwelijks meer uit. Grote kansen waren er voor Johan Hove en een minuut later soleerde Laros Duarte de zestien meter in met een technisch hoogstandje maar zijn voorzet werd net naast gewerkt. Een schot van Luciano Valente, na een prima actie van Jorg Schreuders, werd gepakte door Jan de Boer. Laros Duarte bracht echt schwung in het team van FC Groningen en hij nam de ploeg bij de hand. Eigenlijk was het wachten op de gelijkmaker en die kwam er. Romano Postema werd onderuit gekegeld en een vrije trap net buiten de zestien was het gevolg. Specialist Laros Duarte nam plaats achter de bal en hij krulde de bal prachtig achter de verbouwereerde Jan de Boer, 1-1. Drie minuten later was het wederom juichen voor de FC Groningen fans als Jorg Schreuders de bal voor de voeten krijgt en van net buiten de zestien de bal prima achter Jan de Boer krult, 2-1. Hij vierde de goal met de fans op de Noordtribune en het mag gezegd worden die fans gedroegen zich prima want men gooide geen bekers op het veld.

Na de goal werden de gasten uit Venlo wakker en gingen ook ineens weer meevoetballen. Echte grote kansen kreeg men niet alleen een paar dreigende situaties maar FC Groningen speelde wedstrijd professioneel uit en zo kon men de derde winstpartij op rij bijschrijven en is men inmiddels opgeklommen naar plaats 9 in de stand. Volgende week vrijdag is SC Telstar te gast in Euroborg.

Er mag nog wel vermeld worden dat de arbitrage in de KKD niet al te best is want ook vanavond was het scheidsrechter Laurens Gerrets die een dramatische pot op de mat legde.

FC Groningen: Hidde Jurjus, Marco Rente, Radinio Balker, Marvin Peersman, Wouter Prins (Isac Määtä), Joey Pelupessy (Laros Duarte), Johan Hove, Luciano Valente (Leandro Bacuna), Jorg Schreuders, Thom van Bergen, Romano Postema (Fofin Turay)

VVV Venlo: Jan de Boer, Robin Lathouwers, Rick Ketting, Roel Janssen, Simon Janssen, Elias Sierra, Joep Klusters, Martijn Berden, Levi Smans, Magnus Kastrup, Michalis Kosidis

Scheidsrechter: Laurens Gerrets

Gele kaart(en) FC Groningen: Luciano Valante, Radinio Balker, Romano Postema, Isac Määtä

Gele kaart(en) VVV Venlo: Rick Kruijs, Rick Ketting, Michalis Kosidis