Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Lucky overwinning FC Groningen op GA Eagles in bar slechte wedstrijd.

20220821_121817

Na het teleurstellende gelijkspel tegen FC Volendam in de eigen Euroborg en de ingecalculeerde nederlaag tegen Ajax wordt het tijd dat FC Groningen vandaag de drie punten thuis houdt tegen GA Eagles. De wedstrijd staat voor de 21ste keer op het programma waarvan twee keer in de eerste divisie. De thuisploeg won daarvan 13 keer en twee keer werd een nederlaag geleden en de laatste keer was in 1995. De Eagles wonnen toen met 2-3. Hoe zal het vanmiddag gaan, op deze mooie tijd van 12.15 uur? Bij de thuisploeg vandaag een basisplaats voor Ragnar Oratmangoen, de man die het vorig seizoen nog actief was voor GA Eagles.

Opstelling FC Groningen                                          Opstelling GA Eagles
Screenshot_20220821-112803_Twitter   Screenshot_20220821-113111_Twitter

Scheidsrechter vanmiddag is Limburger Pol van Boekel en na een schitterende sfeeractie van Noord mocht GA Eagles de wedstrijd in gang zetten. In de 3e minuut kan Euroborg al juichen als Laros Duarte de bal voorgeeft en Ramon Pascal Lundqvist krijgt de bal tegen zijn achterwerk aan en dan gaat de bal via de paal en de rug van de keeper in de goal, een snelle voorsprong voor de thuisploeg maar ook een gelukkige voorsprong, 1-0. De goal gaat de boeken in als een eigen goal van keeper Jeffrey de Lange.

In de 7e minuut geeft Pol van Boekel een gele kaart aan Mike te Wierik voor een tackle op Eric Llansana en dat is achterna veel te zwaar gestraft want zo zwaar was de tackle niet.

De eerste mogelijkheid voor de gasten is in de 13e minuut als Eric Llansana de bal achter de Groningse defensie speelt op Rashaan Fernandez en die kan schieten maar schiet recht op Michael Verrips af. In de 18e minuut moet VAR Allard Lindhout kijken naar een overtreding die gemaakt is door Jose Fontán die Jørgen Strand Larsen en beuk in de rug geeft terwijl er geen bal in de buurt is. De spits van FC Groningen valt daardoor tegen de benen van Cyriel Ngonge en heeft daar behoorlijk last van. De VAR doet er niets mee en daar komt de Eagles verdediger goed mee weg.

20220821_125446   IMG-20220821-WA0013

In het eerste half uur zijn beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd en kan geen van beide een overwicht creëren, al hebben de Groningers wel het meeste balbezit. Een schotje van Isac Lidberg in de 39ste minuut is een kleine wapenfeit in deze eerste helft. Volgens Robert Maaskant moet FC Groningen die Isac Lidberg halen en dan kan men Jørgen Strand Larsen voor veel geld verkopen.

Trainer Frank Wormuth is niet tevreden want is meerdere keren boos aan het coachen langs de kant en dat is terecht want het spel is nog niet best van zijn ploeg en bijna geen kansen creëert. Een schot die over gaat van Ramon Pascal Lundqvist is een wapenfeit vlak voor rust, De sfeer in het stadion is in ieder geval prima, daar ligt het niet aan. Er komen dan minimaal twee minuten extra tijd bij in deze best wel saaie eerste helft en in die extra tijd gebeurt niets meer en zo gaan beide ploegen met de 1-0 stand naar de kleedkamer.

Screenshot_20220821-130914_Twitter

De tweede helft gaat beginnen met twee ongewijzigde ploegen en de FC speelt nu naar de Z-side en zal dat een extra stimulans geven?

Een schitterende pass van Neraysho Kasanwirjo direct na rust over de hele naar Ragnar Oratmangoen is een goed begin van de tweede helft alleen Oratmangoen doet er te weinig mee want het was heel kansrijk. GA Eagles krijgt rond de 52ste minuut een drietal corners te nemen alleen doen er te weinig mee en vanuit de omschakeling is Cyriel Ngone gevaarlijk na een pass van Jørgen Strand Larsen en hij kapt zijn man uit en schiet in de korte hoek maar de keeper heeft dat door en werkt de bak tot corner. In de 56ste minuut een grote kans voor de bezsoekers als Enric Llansana een lange pass geeft op Rashaan Fernandes en die kopt de bal voorlangs.

Na tien minuten wisselt Frank Wormuth maar liefst drie keer en haalt hij Ramon Pascal Lundqvist, Isac Määtä en Ragnar Oratmangoen naar de kant en hij brengt Yahya Kalley, Romano Postema en Tomáš Suslov en binnen een minuut krijgt Romano Postema een goede kopkans maar hij kopt recht in de handen van de keeper. Zo laat de jonge spits zich direct zien.

Trainer Rene Hake van de Eagles gaat in de 63ste minuut wisselen en haalt Rashaan Fernandes naar de kant en brengt Bobby Adekanye.

FC Groningen gaat steeds slordiger en slordiger spelen en GA Eagles ruiken hun kansen want zo is er wat te halen voor de ploeg uit Deventer. In de 73ste minuut krijgt FC Groningen de bal niet weg uit en rondom de eigen zestien meter en dan valt de bal voor de voeten van Enric Llansana en die kan schieten maar de bal gaat hoog over. Even later is het invaller Bobby Adekanye die eerst Radionio Balker aan de kant zet op de linkerklant van het veld en dan Yahya Kalley ook aan de kant zet, terwijl hij Yahya Kalley onderuit trekt want een vrije trap had moeten zijn, en geeft dan de bal voor de goal langs op Isac Lidberg maar Michael Verrips is attent en kan de bal pakken voordat de spits kan scoren. Het spel van FC Groningen zakt naar bedenkelijk niveau in de tweede helft en mede door de wissels is het niet beter gaan voetballen.

Een prima schot van Cyriel Ngonge in de 80ste minuut die vanaf rechts met zijn linkervoet de verre hoek zoekt en net niet vind is de beste kans voor de FC in deze tweede helft. De bal gaat via de vingertoppen van Jeffrey de Lange net voorlangs. Beide ploegen gaan in de 85ste minuut nog eens wisselen en bij de thuisploeg komt Luciano Valente voor Laros Duarte en bij de gasten komt Aventis Aventisian voor Enric Llansana. Direct daarna de grootste kans voor GA Eagles in de wedstrijd als Isac Lidberg de bal breed legt op Bobby Adekanye en die kan vrij schieten maar raakt de bal helemaal verkeerd zodat hij afzwaait. Daar komt FC Groningen goed weg. In de laatste minuut van de officiële speeltijd krijgt Jose Fontán een gele kaart nadat hij Cyriel Ngonge vast houd en even later een gele kaart voor Yahya Kalley na een fikse tackle op de enkel van Bobby Adekanye. Er komen dan vijf minuten extra tijd bij. Michael Verrips moet nog een keer handelend optreden op een verdekt schot van Bas Kuipers en dat doet de goalie bekwaam. In de laatste minuut van de extra tijd krijgt Phillipe Rommens nog een gele kaart nadat hij Romano Postema op het middenveld onderuit haalde want Romano had een leeg doel voor zich want de keeper was weg. Dat was het laatste van de wedstrijd en nu maar snel vergeten deze slechte wedstrijd want het was niet om aan te zien het spel van FC Groningen en ook GA Eagles speelde niet best. De drie punten blijven in Groningen en dat telt.