Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Mark-Jan Fledderus heeft het vertrouwen van de clubleiding van FC Groningen.

Mark-Jan Fledderus heeft nog steeds het vertrouwen van de clubleiding bij FC Groningen en Algemeen directeur Wouter Gudde ziet geen reden om de samenwerking met Fledderus te beëindigen.

Het was niet wat beide partijen verwacht hadden van de samenwerking met Frank Wormuth en Fledderus ziet dan ook geen reden om zelf op te stappen. Hij heeft er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met FC Groningen al is er wel werk aan de winkel en dat weet hij maar al te goed. Tegen RTV Noord zei hij "Ik voel de power en de energie om daar volle bak mee aan de slag te gaan. Wouter is er om een idee te vormen of ik nog steeds de juiste man op de juiste plek ben. Ik ben in ieder geval heel erg strijdbaar"

Gudde ziet het nog steeds in Fledderus zitten. "Ik vind dat die houdbaar is, omdat je een technisch directeur ook hoort te beoordelen op de lange termijn. En die bestaat bij Groningen onder meer uit het opbouwen van transferwaarde en dat vervolgens verzilveren. Dat is goed gegaan. Ik denk wel dat er in het verwachtingspatroon dat er deze zomer was iets niet goed is gegaan."

Gudde zei "Ik heb er wel alle vertrouwen in, omdat wij bouwen aan de lange termijn. En daar horen helaas fouten bij. Dit was een fout. Van mij, maar ook van Mark-Jan. Maar als we nu in een afrekencultuur alle koppen er af hakken, denk ik dat FC Groningen veel meer stappen terug gaat doen", zegt Gudde over het ontslaan van Wormuth.

Het eerste wat de technisch directeur moet doen is dus een nieuwe hoofdtrainer halen.