Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Mark Jan Fledderus is hard voor assistent bondscoach Henk Fraser

Mark-Jan Fledderus is niet blij met Henk Fraser. Volgens de technisch directeur van FC Groningen heeft de Sparta-trainer niet de waarheid gesproken.

Fraser noemde Fledderus een dikke week geleden 'oncollegiaal en onfatsoenlijk'. De voormalig verdediger annex middenvelder zou Laros Duarte, die van Sparta naar Groningen is gegaan, kort voor een wedstrijd van de Rotterdammers 'bestookt' hebben met belletjes en appjes.

Tegenover Voetbal International reageert Fledderus nu op die woorden. "Ik vond dat heel bijzonder. Er is onderling geen ruzie of geschreeuw geweest. Het enige waar we anders over dachten, is het bedrag dat voor Duarte op tafel moest komen. Dat lijkt me niet meer dan logisch, want dat is nou eenmaal het spanningsveld dat er altijd is tussen een kopende en verkopende partij."

Dat was precies hetzelfde verhaal toen Lille en Reims zich onlangs bij ons meldden voor Gudmundsson en Matusiwa. Dat er vanuit Sparta zo is gereageerd, heeft me daarom echt verrast. Enerzijds wil ik het niet groter maken en moeten zij lekker vinden wat ze vinden. Anderzijds vind ik dat er door Fraser een zware grens is overschreden, want hij spreekt gewoon leugens uit.

Fledderus benadrukt dat hij Duarte niet heeft geappt. 'Want ik had zijn telefoonnummer niet eens. Dat mag je bij Laros navragen. Dan mag je best vinden dat ik lage biedingen doe, maar spreek dat dan persoonlijk uit naar mij en dan had ik Fraser vervolgens ook nog mijn kant van het verhaal uitgelegd.'

"Dat er vanuit Sparta zo is gereageerd, heeft me daarom echt verrast", vervolgt Fledderus. "Enerzijds wil ik het niet groter maken en moeten zij lekker vinden wat ze vinden. Anderzijds vind ik dat er door Fraser een zware grens is overschreden, want hij spreekt gewoon leugens uit." De Groningen-directeur heeft Duarte naar eigen zeggen namelijk nooit geappt of gebeld. "Want ik had zijn telefoonnummer niet eens. Dat mag je bij Laros navragen. Dan mag je best vinden dat ik lage biedingen doe, maar spreek dat dan persoonlijk uit naar mij en dan had ik Fraser vervolgens ook nog mijn kant van het verhaal uitgelegd. "

 

"In plaats daarvan komt hij met een onwaarheid die erin geresulteerd heeft dat ik op sociale media bestookt ben door woedende Sparta-fans, die mij de meest rare dingen hebben toegewenst", stelt Fledderus. "Dat vind ik totaal onacceptabel en Wouter Gudde heeft aan Sparta laten weten dat een rectificatie van hun kant op zijn plaats zou zijn."