Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Mark Jan Fledderus: 'Wat wel zo is is dat we als technisch directeur en trainer geen twee-eenheid zijn'

FC Groningen heeft niet overwogen om nu al te stoppen met hoofdtrainer Danny Buijs. Dat zegt technisch directeur Mark-Jan Fledderus tegen Voetbal International. Groningen maakte woensdag bekend dat het aflopende contract van Buijs niet verlengd wordt en beide partijen na dit seizoen uit elkaar gaan.

Heel verrassend is het vertrek van Buijs niet, al zorgt de timing wel voor wat gefronste wenkbrauwen. Fledderus wil inhoudelijk niet ingaan op de vraag waarom de overtuiging om door te gaan met Buijs niet aanwezig was. "Dan ben ik bang dat er dingen uit hun verband worden getrokken. Het is een opeenstapeling van gebeurtenissen",

Het verhaal gaat dat Buijs en Fledderus niet goed met elkaar op kunnen schieten. Fledderus benadrukt dat de werkrelatie prima is. "Ik lees weleens dat we elkaar hier de tent uit zouden vechten, maar dat is echt niet zo. Wat wel zo is en wat ik kan benoemen, is dat we als td en trainer geen twee-eenheid zijn. Dat gegeven is ook een onderdeel van de beslissing die we genomen hebben. We zitten vaak genoeg op één lijn, maar het volledig goede gevoel richting de toekomst ontbreekt en dat is essentieel om langer met elkaar door te kunnen. Als het echt zo was geweest dat Danny en ik niet met elkaar kunnen samenwerken, hadden we er wel per direct een punt achter gezet."