Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Melchior Schoenmakers trainer FC Groningen o18

Melchior Schoenmakers staat de rest van het seizoen als trainer/coach/manager voor de groep van FC Groningen Onder-18. De voormalig verdediger neemt de taken over van Paul Matthijs die afgelopen week door de club op non-actief werd gesteld. Schoenmakers is al langer aan de Opleiding verbonden en was dit seizoen assistent-trainer bij FC Groningen onder-21. 

schoenmakers1

FC Groningen onder-18 is vandaag begonnen met het tweede deel van de competitie. De ploeg speelde – nog zonder Schoenmakers in de dug-out – thuis tegen Willem II in de eerste speelronde van de voorjaarscompetitie in Divisie 2. Schoenmakers start aanstaande maandag in zijn functie als eindverantwoordelijke en zit volgende week zaterdag wanneer FC Groningen onder-18 op bezoek gaat bij AFC voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank.
 
FC Groningen onder-18 miste enkele weken op een haar na promotie naar Divisie 1. In de tweede competitiehelft wordt een halve competitie gespeeld wat inhoudt dat alle clubs elkaar één keer – thuis of uit – treffen. Selectie en staf hebben aan het eind van deze tweede seizoenshelft nogmaals een kans op promotie. Daarvoor is een plaats bij de bovenste twee op de ranglijst nodig.  
 
Schoenmakers speelde in het verleden 191 wedstrijden voor de Trots van het Noorden en stond in het seizoen 2019/2020 samen met trainer Peter Hoekstra aan het roer van FC Groningen onder-19. Met dat team beleefde Schoenmakers een topseizoen waarin het meestreed om de titel. Helaas werd dat seizoen eerder afgebroken door corona. Vorig seizoen was Schoenmakers net als de eerste helft van de huidige voetbaljaargang assistent-trainer bij FC Groningen onder-21. 

Bron: FC Groningen