Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Michael de Leeuw bezig aan zijn laatste weken bij de FC?

Het zou zo maar kunnen dat Michael de Leeuw aan zijn laatste weken bezig is in dienst van FC Groningen. Onder de nieuwe trainer Frank Wormuth is er weinig perspectief voor hem als basisspeler. Onlangs gaf hij nog aan bij RTV Noord dat hij vol voor een basisplaats wilde gaan bij de FC maar daar lijkt het niet op. Tegen VI zegt hij daarover “Je kunt er lang over praten maar ik heb tijdens de voorbereiding niet één keer meer dan zestig minuten gespeeld en dan kun je de balans wel opmaken”. Er is voor mij weinig perspectief en dat is best moeilijk maar het wel gewoon zoals het is. Je hebt winnaars en verliezers en ik hoor niet bij die eerste.

Onlangs werd bekend dat zijn oude club FC Emmen interesse in hem had en daar is Willem II bijgekomen. De “Tricolores” zien de ervaren aanvaller graag naar Tilburg komen. Dat melden bronnen uit het zuiden des lands.

Het afgelopen seizoen was de Leeuw nog een gewaardeerde kracht bij de trots van het noorden maar Frank Wormuth geeft de voorkeur aan anderen. De concurrentie is dan ook niet mis bij FC Groningen met o.a. Daleho Irandust, Cyriel Ngonge, Patrick Joosten, Paulos Abraham.

Ook ziet het er naar uit dat Daniel van Kaam binnenkort vertrekt uit Groningen want hij wil zijn aflopende contract niet verlengen. Hij traint daarom dan ook mee met de onder 21 van FC Groningen. Wormuth wil alleen spelers die alles willen geven voor het team. De namen van FC Emmen, Fortuna Sittard en Excelsior worden genoemd als mogelijk nieuwe werkgever.  

Ook Sam Schreck mag vertrekken bij FC Groningen. Het afgelopen seizoen werd de Duitser al verhuurd aan Erzgebirge Aue waar hij mee degradeerde maar heeft wel veel gespeeld daar. Nu wil de lub de 23 jarige middenvelder definitief overnemen van FC Groningen.

Ook mogen Kian Slor, Joel van Kaam, Damil Dankerlui en Patrick Joosten vertrekken bij FC Groningen.