Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Mike te Wierik looft Loïs Openda als voetballer

Het kantelmoment in de wedstrijd Vitesse - FC Groningen was misschien wel de rode kaart voor Loïs Openda. De Vitesse-aanvaller gaf FC Groningen verdediger Mike te Wierik een elleboogstoot in de maag, waarna de VAR scheidsrechter Dennis Higler naar de kant riep.

"Volgens mij kreeg ik in de thuiswedstrijd een rode kaart, ook in een duel met Openda. Het lijkt er wel op alsof we elkaar moeten hebben. Maar dat is niets bewust naar hem toe", lacht Te Wierik na de wedstrijd voor de camera van ESPN terwijl hij kijkt naar de beelden van de rode kaart. "Volgens mij spreekt het voor zich, toch? Ik vind Openda een hele goede speler. Volgens mij is hij nog maar 21, ik wou dat ik zo goed was op die leeftijd."

Was het slim van Te Wierik? Zo wil de Groningen-verdediger het niet stellen. "Ik ga niet op twee meter zitten, want dan is hij weg. Ik moest kort zitten. Als hij dat niet kan hebben op dat moment... Ik vind het vooral dom van hem", sluit hij af. Groningen won, mede door de rode kaart van Openda, met 1-3 in Arnhem.