Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Mo el Hankouri is de nieuwe aanvoerder van FC Groningen.

De technische staf heeft Mo El Hankouri aangewezen als de nieuwe aanvoerder van FC Groningen. De 24-jarige flankspeler neemt de aanvoerdersband over van Azor Matusiwa, die een transfer heeft gemaakt naar het Franse Stade de Reims. El Hankouri krijgt als captain ondersteuning van Michael de Leeuw en Bart van Hintum, die tot tweede en derde aanvoerder zijn benoemd.

Volgens hoofdtrainer Danny Buijs staat Mo El Hankouri symbool voor groei en ontwikkeling bij FC Groningen, een belangrijke pijler van de Trots van het Noorden. “Mo heeft zich sinds zijn komst naar FC Groningen, tweeënhalf jaar geleden, zowel op als buiten het veld enorm ontwikkeld. Hij is als voetballer gegroeid en als mens. Daarnaast belichaamt hij onze werkwijze bij de club. Ook Mo speelt wel eens een mindere wedstrijd, maar hij geeft altijd alles voor het team. Bij ons mág je een keer een mindere wedstrijd spelen, dat gebeurt elke speler, maar je kunt wel altijd je taken uitvoeren en maximale energie aan het team geven. Dat doet Mo elke dag.”

Buijs vult aan dat El Hankouri er niet alleen voorstaat als aanvoerder. “We doen het als team. Mo krijgt als aanvoerder steun van Michael de Leeuw en Bart van Hintum. Maar ook ervaren jongens als Mike te Wierik en Wessel Dammers hebben hun rol. Maar uiteindelijk kan er maar één speler de band dragen en dat is in eerste instantie Mo.”