Fan van F.C. Groningen
Nieuws

NEC - FC Groningen alleen voor NEC fans op grote schermen rondom Goffert stadion

Fans van NEC zijn zondag tóch welkom bij het Goffertstadion. Ze kunnen niet op hun gebruikelijke stoeltjes gaan zitten, maar mogen wel in de omloop rondom hun thuishaven op schermen naar de wedstrijd kijken. Dat laat de club weten op de website.

De gemeente Nijmegen heeft vrijdagochtend te kennen gegeven dat daar een vergunning voor is, zodat de seizoenkaarthouders van NEC hun club toch nog kunnen ondersteunen. Er zijn drie schermen: één in de buitenomloop, één in supportershome de Schup en één op De Eendracht, het trainingscomplex van de Nijmegenaren. Die drie locaties liggen allemaal rondom het stadion.

Daardoor hoopt de club dat de spelers en staf toch nog iets meekrijgen van de aanwezigheid van hun fans. Op de schermen zal geen normale ESPN-uitzending te zien zijn, maar kan alles in het stadion gevolgd worden. De warming-up tot en met de slotronde na afloop van de spelers: alles is te zien om de 'stadionbeleving' zo veel mogelijk tot bij de fans te brengen. Ook wordt de gebruikelijke stadionmuziek gedraaid en is dat op alle drie de locaties eenvoudig te horen.

Zondagmiddag om 14.30 wordt er in het Goffertstadion afgetrapt voor de wedstrijd tussen NEC en FC Groningen. De wedstrijd wordt zonder publiek in het stadion gespeeld omdat het onderzoek naar de veiligheid nog niet is afgerond. Bijna twee weken geleden stortte een deel van het uitvak in toen Vitesse-fans daar de derbyzege vierden.