Fan van F.C. Groningen
Nieuws

NEC Nijmegen - FC Groningen zonder publiek a.s. zondag

N.E.C. speelt haar komende twee thuiswedstrijden in het eigen Goffertstadion. De club is er niet in geslaagd om op korte termijn een geschikte locatie te vinden voor haar thuiswedstrijden. 

Met de gebeurtenissen rondom de Gelderse derby in het achterhoofd staat N.E.C. er momenteel niet goed op bij meerdere gemeenten. Algemeen directeur Wilco van Schaik gaat dieper in op de situatie: “We kijken naar wat wél kan..”

Het stadion werd aan een inspectie onderworpen en moest 'tot nader order' gesloten worden, maakte NEC op de dinsdag na de derby al bekend. De club ging ondertussen op zoek naar een tijdelijke uitvalsbasis, maar die zoektocht is zonder succes verlopen. Directeur Wilco van Schaik liet al doorschemeren dat spelen zonder publiek voorlopig de enige oplossing is. De eerstvolgende thuiswedstrijden tegen FC Groningen en sc Heerenveen zit er dus geen publiek op de tribunes.

"We hebben met acht stadions en directies gesproken, om te kijken of we daar 10.000 mensen konden faciliteren", vertelt Van Schaik in een eerste reactie. "We wilden met zijn allen gaan, of we op die locaties het volledige stadion konden krijgen. U kunt zich voorstellen dat we overal naar gekeken hebben."

"Helaas moet ik concluderen dat we niet het ideale stadion hebben gevonden om iedereen binnen bepaalde kosten in een stadion te krijgen. Daarom gaan we hier spelen", vervolgt Van Schaik, terwijl hij naar het veld in het Goffertpark wijst. "We kunnen niet anders. Het is onze thuishaven, voor onze spelers een vertrouwde basis. We zijn aan het kijken wat wél kan. Misschien kunnen we rondom het stadion en in de stad iets doen."

Hoe NEC het precies in gaat vullen rondom de komende twee thuiswedstrijden, durft Van Schaik niet te zeggen.