Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Nick Bakker naar Saoudi-Arabiƫ. UPDATE !!!!!

De 29 jarige Nick Bakker gaat het komende seizoen voetballen in Saoudi-Arabië en heeft een éénjarig contract getekend bij de club Al-Arabi.

Nick Bakker die het afgelopen seizoen uitkwam voor SC Heerenveen en daarvoor speelde bij FC Groningen, waar hij 6 officiële wedstrijden voor speelde,  en FC Emmen, waar hij 132 officiële wedstrijden voor speelde,  is volgens ons weten de enigste speler die voor de drie noordelijke clubs uitkwam.

Een mooi avontuur voor de centrale verdediger en wij wensen hem veel succes.

Nick Bakker verruilt dus SC Heerenveen voor het Saoudische Al-Arabi maar toch vertrekt de Groninger met gemengde gevoelens uit Heerenveen want hij wilde helemaal niet weg. Hij had gehoopt op een nieuwe aanbieding van Heerenveen kant maar die kwam er maar niet. Tegen VI zegt Bakker "Op 28 maart heb ik van Ferry de Haan (technisch directeur, red.) te horen gekregen dat de club op een later moment met me in gesprek wilde gaan. Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder, maar ik heb nooit meer wat de club gehoord", Ik dacht dat na dat gesprek op 28 maart er wel een aanbieding zou komen maar er is geen enkel contact meer geweest en dat is vreemd.

Bakker had graag bij SC Heerenveen willen blijven maar als je dan niets meer hoort van de club dan ga je verder kijken zegt hij. Bakker heeft geen hoge pet op over de communicatie binnen SC Heerenveen en dat hebben al meerdere mensen gezegd de laatste tijd, o.a. Siem de Jong en Erwin Mulder hebben net ook al benoemd. Bakker zegt ook dat als men had gezegd dat ze niet verder wilden met hem was dat geen probleem. Ik heb gewoon eerlijkheid, openheid en een beetje respect gemist zei hij tegen VI. "Als ik nu terugkijk op mijn jaar bij SC Heerenveen, dan kijk ik sportief terug op een mooie periode. Ik heb veel gespeeld en ben belangrijk geweest voor het team. Alleen hoe het eindigt, dat vind ik jammer", besluit Bakker.