Fan van F.C. Groningen
Nieuws

NIEUW TECHNISCH ORGANISATIEMODEL BIJ FC GRONINGEN.

FC Groningen gaat werken met een nieuw technisch organisatiemodel. Algemeen directeur Wouter Gudde gaat hieraan leiding geven. Onder hem vallen de hoofdtrainer, de manager Voetbal en Opleiding én een nog aan te stellen derde voetbaltechnische man, die zich gaat richten op de aan- en verkoop van spelers en de inrichting van de eerste selectie. Art Langeler is per direct aangesteld in de functie van manager Voetbal en Opleiding.

Art Langeler is sinds het begin van dit voetbalseizoen Hoofd Voetbalontwikkeling Bovenbouw binnen de Opleiding van FC Groningen. De 52-jarige in Lochem geboren voormalig voetballer van onder meer De Graafschap begon in 2008 zijn trainerscarrière binnen het betaald voetbal als hoofd opleiding bij PEC Zwolle en werd anderhalf jaar later doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer in de hoofdstad van Overijssel. Drieënhalf seizoen later werd Langeler hoofd opleiding bij PSV. Na het uitdienen van zijn vierjarige overeenkomst in Eindhoven trad hij in dienst bij de KNVB, waar Langeler onder meer bondscoach was van Jong Oranje. In mei 2018 werd de voormalig voetbaltrainer in Zeist aangesteld als directeur Voetbalontwikkeling.

Na een hernieuwde periode als trainer/coach van PEC Zwolle en een dienstverband als bondscoach van Curaçao, tekende Langeler medio vorig jaar een driejarige overeenkomst bij de Trots van het Noorden. Nu maakt hij promotie in de functie van manager Voetbal en Opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn. In zijn nieuwe rol krijgt Langeler onder meer de eindverantwoordelijkheid over de volledige Opleiding van FC Groningen en de performance-afdeling van de club. Zijn opdracht luidt met name te zorgen voor een eenduidige werkwijze en manier van voetballen van het eerste elftal tot en met alle jeugdteams. Langeler heeft een nieuw driejarig contract getekend bij de club tot medio 2026.

Langeler zegt blij te zijn met zijn promotie binnen FC Groningen. “Ik heb mijn plek snel gevonden bij deze mooie club en ben positief over de kwaliteiten binnen FC Groningen. In mijn nieuwe rol worden de doorstroom van jeugdspelers, eenduidigheid in speel- en trainingswijze en een goede interne samenwerking met de verschillende afdelingen op Sportpark Corpus den Hoorn belangrijke pijlers. Samen met de collega’s die werkzaam zijn in het TopsportZorgCentrum denk ik in deze nieuwe functie een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de groei van FC Groningen.”