Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Nieuwe keeperstrainer FC Groningen

Keeperstrainer Sascha Marth heeft op eigen verzoek met onmiddelijke ingang FC Groningen ingeruild voor Lokomotiv Moskou en dus moest de FC op zoek naar een vervanger. Die is inmiddels gevonden in de persoon van Harmen Kuperus. Hij tekent bij FC Groningen een overeenkomst voor tweeënhalf jaar tot medio 2024 en hij komt over van Fortuna Sittard.

De 44-jarige voormalig keeper van onder meer FC Emmen, Willem II en Zwolle was na zijn actieve carrière keeperstrainer bij onder meer Go Ahead Eagles en de Belgische clubs OH Leuven en KV Mechelen.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de tussentijdse wisseling van de positie van de keeperstrainer: “Sascha heeft ons het verzoek gedaan aan een tussentijdse overgang medewerking te verlenen, waarbij aan bepaalde voorwaarden moest worden voldaan. Wij hebben gelijktijdig snel geschakeld en Harmen benaderd. Hij is een ambitieuze en zeer gedreven keeperstrainer. Harmen heeft al behoorlijk wat ervaring opgedaan en in binnen- en buitenland gewerkt met keepers die zich onder zijn vleugels prima hebben weten te ontwikkelen, zoals Jay Gorter bij Go Ahead Eagles en Michael Verrips bij KV Mechelen. Wij hadden Harmen al langer op de radar en al eerder met elkaar gesproken. We zijn blij dat we hem na het vertrek van Sascha zo snel hebben kunnen vastleggen. Wij danken Sascha hartelijk voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem heel veel succes in zijn verdere carrière.”