Nipte nederlaag FC Groningen o21 tegen Eintracht Rheine

FC Groningen o21 heeft een paar dagen trainingskamp belegd in het Duitse Ochtrup en gisteravond speelde men een oefenwedstrijd tegen Eintracht Rheine. De Duitse komt uit in de Overliga Westfalen, het vijfde niveau in Duitsland. Dat kun je vergelijke met de derde divisie in Nederland.

Bij FC Groningen deed een testspeler mee, de 17 jarige Muhamed Elmas was vanuit Noord-Macedonië gekomen en mag zich laten zien bij FC Groningen. Hij liet soms aardige dingen zien maar hij was zondagavond pas aangekomen op Schiphol en dan direct meeballen dat is moeilijk.

Joël van Kaam, Maxim Mariani, Mart Haven, Jay Kuiper
         Jan Muller, Tika de Jonge, Muhamed Elmas
              Jens Schraven, Steyn Potma, Kian Slor
Wissels: Silver Elum, Joop Oosterhof, Robin Kelder, Djurre Laansma, David van der Werff, Nils Eggens, Mees Mink

Alle spelers zouden minuten maken van FC Groningen. Helaas kregen we geen opstelling van de Duitsers, alleen wat losse namen.

Eintracht Rheine begon beter aan de wedstrijd en zette FC Groningen onder druk. Dat resulteerde in een paar goede mogelijkheden maar Stijn Petiet was vaak paraat. Eén keer werd hij verschalkt in de beginfase als na een afgeslagen bal na een corner de bal wordt ingeschoten door Mick Schüttpelz van Eintracht Rheine, 1-0. Na een minuut of twintig kreeg FC Groningen meer grip op de wedstrijd en creëerde het ook enkele mogelijkheden. Zo was een steekbal van Jens Schraven op Kian Slor net te hard waardoor Thijs Terhalle, de Nederlandse keeper van Rheine de bal kon onderscheppen. Even later bijna dezelfde situatie maar nu is de pass op Jan Muller te hard.

Een voorzet van Steyn Potma vanaf rechts kan worden ingeschoten door Muhamed Elmas maar hij schiet naast. Voor de thuisploeg krijgen dan Sören Wald en Tim Heger nog goede kansen maar Stijn Petiet staat een goal in de weg. Inmiddels is Joël van Kaam met een blessure naar de kant gegaan en is Mees Mink erin gekomen.

Vlak voor rust gaat Mart Haven dan in de fout, hij levert de bal zo maar in bij Sören Wald en die gaat de zestien binnen en Mart probeert zijn fout goed te maken maar maakt een overtreding waardoor scheidsrechter Jan Lohmann de bal op de stip legt. De strafschop wordt binnengeschoten door Colin van den Berg, 2-0. Dit tevens de ruststand.

Na rust wisselt Sander van Gessel een aantal spelers, zo blijven o.a. Kian Slor en Tika de Jonge achter in de kleedkamer. De Duitsers wisselen ook een man of acht. FC Groningen speelt een betere tweede helft en kan ook meer kansen creëren alleen het afwerken is een probleem. De vorige wedstrijd in Hoogeveen was dit ook al zo, ondanks de zes doelpunten, en nu misten ze ook teveel kansen. Scoren deed men één keer als Jens Schraven er op links van tussen gaat en de bal terug legt op Nils Eggens en die schiet de 2-1 tegen de touwen.

Kansen van Muhamed Elmas, Steyn Potma, Robin Kelder en Jens Schraven (vrij voor de keeper) worden niet benut. De Duitsers krijgen vlak voor tijd nog een kans maar Stijn Petiet kan redding brengen. Zo blijft het bij deze 2-1. De boys blijven nog twee dagen in Ochtrup voor een korte trainingskamp en komen woensdag weer in Groningen terug.

Testspeler Muhamed Elmas liet leuke dingen zien vandaag, had alleen moeten scoren, en legde veel energie in de wedstrijd. Benieuwd hoe het verder gaat met hem.

Zaterdag a.s. om 14.30 speelt de ploeg de volgende oefenwedstrijd als op Corpus den Hoorn PEC Zwolle de tegenstander is. Zaterdag 26 augustus gaat het daarna verder en dan om het ecchie want dan is op Corpus den Hoorn voor de bekercompetitie GA Eagles te gast en op zaterdag 2 september gaat de competitie van start met een thuiswedstrijd tegen hetzelfde GA Eagles.