Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Office center stopt als hoofdsponsor van FC Groningen

Office Centre heeft het contract als hoofdsponsor van FC Groningen opgezegd. Dit betekent dat de naam van de specialist in kantoorartikelen vanaf het seizoen 2023/2024 van de voorkant van het groen-witte shirt zal verdwijnen. Beide partijen hadden voor het hoofdsponsorschap een overeenkomst voor onbepaalde tijd, met een opzegtermijn van tenminste 18 maanden (altijd eindigend op het einde van een volledig seizoen). FC Groningen gaat zich vanaf nu richten op het vinden van een nieuwe hoofdsponsor.

Office Centre heeft te maken gekregen met een overname. De nieuwe eigenaren hebben een andere strategische koers ingezet, waardoor het hoofdsponsorschap niet meer past bij deze gewijzigde koers. Wel benadrukt Office Centre dat het hoofdsponsorschap tot nu toe volledig aan de verwachtingen voldoet en van grote waarde is gebleken in de groei van het bedrijf. Om deze reden zal Office Centre als significante partner verbonden blijven aan de Trots van het Noorden, echter dus niet meer als hoofdsponsor.

FC Groningen heeft nu de handen vrij een nieuwe prominente partner te vinden vanaf het seizoen 2023/2024, maar krijgt daarbij van Office Centre ook de ruimte dit al vanaf het seizoen 2022/2023 te realiseren.
 
Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen vindt het jammer dat Office Centre het contract als hoofdsponsor heeft opgezegd, maar heeft de geruststellende gedachte dat het aanstaande vertrek van de hoofdsponsor vroegtijdig kenbaar is gemaakt. “Als club hebben wij de visie om voor lange tijd met onze prominentste partner te werken omdat dit voor beide partijen de meeste waarde met zich meebrengt. Office Centre onderschrijft deze visie, maar de nieuwe eigenaren maken voor nu andere keuzes en dan is het fijn dat ze dit tijdig kenbaar hebben gemaakt. We kunnen vanaf nu aan de slag met potentiële partners voor het hoofdsponsorschap bij FC Groningen en wij hebben er alle vertrouwen in dat wij als A-merk bij een hele mooie partij zullen uitkomen, die aansluit bij ons beleidsplan 2020-2025 ‘Samen naar de Grote Markt’. Ook met Office Centre is aangetoond dat iedereen kan groeien in Groningen. Dat zullen we ook de resterende periode van het hoofdsponsorschap laten zien en ook in de jaren daarna, wanneer Office Centre een belangrijke partner van FC Groningen zal blijven.”
 
De nieuwe CEO van Office Centre, Marc-Derek Schönberger vult aan: “FC Groningen heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de samenwerking tussen Office Centre en de club tot een succes te maken. Wij zijn FC Groningen hiervoor bijzonder erkentelijk. Helaas zijn we genoodzaakt vanwege de nieuwe koers bij Office Centre ons hoofdsponsorschap om te zetten in een andere vorm van samenwerking, waardoor we wel aan FC Groningen verbonden zullen blijven. Wij vonden het erg belangrijk om de club zo snel mogelijkheid duidelijkheid te geven over ons besluit, waardoor FC Groningen ruimschoots de mogelijkheid en de tijd heeft een nieuwe hoofdsponsor voor de club te vinden.”