Ondanks winst geen promotie voor FC Groningen o18 , verslag foto's en interview

FC Groningen o18 speelde vanmiddag op Corpus den Hoorn hun laatste wedstrijd van het seizoen en daar stond nog wel wat op het spel. Alleen ze waren wel afhankelijk van anderen want als ze zelf wonnen van NAC Breda en ADO Den Haag zou in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch één punt of meer liggen zouden laten dan promoveerde FC Groningen naar de hoogste divisie.

Opstelling FC Groningen: Silver Elum, Joop Oosterhof, Sven Bouland, Mart Haven, Marco Speelman, Roy Leicester, Mark Hoekstra (Ivan Laarman), Kyano Doesburg, Nils Eggens (Yenio Holder), Jari Kolthof (Björn Veldhuis), Samuel Dikoš (Rowen Casier)

FC Groningen begon voortvarend aan de wedstrijd en zette NAC Breda direct onder druk. In de 12e minuut werd hun dadendrang al beloond met een mooie treffer van spits Nils Eggens. Vier minuten later was het wederom raak als Samuel Dikoš vanaf rand zestien meter uithaalt en de bal op de linkerpaal komt. De bal stuit terug het veld in maar er zit blijkbaar zoveel effect aan de bal dat hij terug stuit en stuit dan in de goal, 2-0. Een merkwaardige treffer maar ook die tellen.

Daarna komen de gasten uit Breda beter in de wedstrijd en hebben veel balbezit maar tot echte kansen komt de ploeg niet. FC Groningen slaat nog een keer toe voor rust als in de 36ste minuut Jari Kolthof een beetje verscholen achter een tegenstander uit kan halen en hij vind de verre hoek, 3-0. Een minuut later scoort NAC Breda dan aan de andere kant en dat is het voor de eerste helft en gaan beide ploegen met de 3-1 stand rusten. Ondertussen staat het bij FC Den Bosch - ADO Den Haag 0-2 en dat is geen goed teken voor FC Groningen. FC Den Bosch moet ook nog met tien man verder de tweede helft.

In de tweede helft gebeurt in Groningen niet veel meer want beide ploegen komen tot weinig echte kansen maar in Den Bosch staat het na 59 minuten zo maar 2-2 en dat is een prima stand voor FC Groningen. FC Groningen o18 wint de wedstrijd dan met 3-1 en dan is het spannend van wat er in Ben Bosch gebeurt. In de 91ste minuut maakt daar ADO Den Haag dan de voor hun bevrijdende 3e treffer en wint het met 2-3 en dat betekend dat FC Groningen o18 niet promoveert. en als 3e eindigt. Kampioen is dit seizoen Vitesse dat ongeslagen is gebleven. Teleurstelling alom bij FC Groningen o18.

Hierbij een fotoalbum van de wedstrijd en een gesprek dat we hadden met Jari Kolthof die de derde Groningse goal maakte.