Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Onverwachte wending in de tweede helft: FC Groningen verliest tegen SC Cambuur

FC Groningen leed zondagmiddag een 2-1 nederlaag tegen SC Cambuur in een uitwedstrijd. De ruststand was 1-0 in Leeuwarden. Luciano Valente scoorde voor het team van hoofdtrainer Dick Lukkien. FC Groningen heeft nu 14 punten uit 12 competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

De basisopstelling van FC Groningen was hetzelfde als hun vorige spel tegen FC Emmen op maandag. Na tien minuten had de thuisploeg al een voorsprong, met dank aan Marco Tol voor het afwerken van een vrije trap voorbij Hidde Jurjus. De enige bedreiging voor FC Groningen vóór de rust kwam van lange afstandsschoten, waaronder die van aanvoerder Leandro Bacuna na een half uur spel. Beide teams konden geen duidelijke kansen creëren in de eerste helft.

Tweede helft
Coach Lukkien beproefde 3 wisselspelers om na de rust vooral de aanval te verbeteren. Echter, het waren aanvankelijk weer schoten die bedreigend waren, waarbij invalspeler Laros Duarte tweemaal en Johan Hove eenmaal schoten. De vierde poging was succesvol. Invaller Luciano Valente scoorde tien minuten na de pauze in de verre hoek die de teams op gelijke voet bracht: 1-1. Dit was Valente's eerste goal voor FC Groningen in professioneel voetbal.

FC Groningen kon na de gelijkmaker niet verder op voorsprong komen en het spel werd steeds balansvoller. Een dood spelmoment kostte FC opnieuw, tien minuten voor het einde van de wedstrijd, toen Remco Balk na een hoekschop opdook en scoorde: 2-1.

Direct daarna kreeg een andere wisselspeler, Kevin van Veen, een gigantische kans, maar hij schoot de bal van dichtbij hard over. Aan het einde van de wedstrijd was het de vijfde invaller van FC Groningen, Thom van Bergen, die dicht bij een gelijkmaker kwam, maar hij mikte net te hoog.