Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Ook FC Groningen had te maken met een voetbalfraudeur.

RTV Noord meldt via hun website dat FC Groningen onlangs te maken heeft gehad met een voetbalfraudeur. Er zou een overeenkomt zijn omtrent een transfer voor de bij de FC op een zijspoor belande Nordin Musampa maar na de overeenkomst zouden er allemaal aanvullende eisen zijn gesteld.

Woensdagmorgen schreef De Telegraaf al dat meerdere clubs en zaakwaarnemers zich bij het dagblad hadden gemeld met een soortgelijk verhaal en dat er bedragen zijn betaald van 2500 euro tot bijna 20.000 euro. RTV Noord deed navraag bij FC Groningen en daar zei men dat men ook hiermee te maken heeft gehad.

De Telegraaf schrijft dat iemand de identiteit van een directielid van een voetbalclub en toont interesse voor een speler. Dan vraagt men om een voorschot voor een medische keuring of aan gage voor een zaakwaarnemer of 'belasting' voor een voetbalbond.

De fraudeur deed bij FC Groningen meerdere biedingen op spelers en dat werd gedaan op officieel briefpapier zodat het er heel echt uitzag. Uiteindelijk kwam men tot een akkoord over één transfer en na het bereiken van zo'n deal volgt een transferovereenkomst. Daarin stonden ineens allemaal aanvullende eisen. Zo werd geëist dat de medische keuring vooraf werd betaald, maar ook het geld van de vliegtickets moest eerder worden overgemaakt.

Nordin Musampa was dus één van de slachtoffers waarom het ging. De 22 jarige oud Ajaxied dacht dat men tot overeenstemming was gekomen met een club en dat hij een transfer kon gaan maken Dat ging dus niet door wat voor hem een grote teleurstelling is want hij komt bij FC Groningen niet meer in de plannen voort.

FC Groningen directeur Wouter Gudde bevestigt dat de groen-witten hier onlangs mee te maken kregen. 'Het ging om meerdere spelers', zegt Gudde, die niet op individuele namen wil ingaan. 'Na die aanvullende eisen gingen bij ons de alarmbellen af en voelden we nattigheid, waardoor er ook geen geld is betaald.'