Oor wassing in Eindhoven voor FC Groningen

PSV - GRONINGEN

Na de prima wedstrijd tegen FC Twente wacht FC Groningen vanavond de volgende krachtmeting als in Eindhoven PSV op ze wacht. Kunnen de mannen van Dennis van der Rhee stunten en een resultaat meenemen

In de 2e minuut moet Michael Verrips al handelend optreden als door een misverstand in de defensie de bal voor de voeten komt van Patrick van Aanholt en die haalt direct uit maar op de vuisten van de Groninger goalie. PSV zet de Groningers direct onder druk, zoals je kon verwachten, en als FC Groningen de bal veroverd dan is men de bal veel te snel kwijt en komt nog niet aan aanvallen toe.

In de 12e minuut een kippenvel moment in het stadion als het hele stadion applaudisseert voor PSV perschef Thijs Slegers die ernstig ziek is en vraagt om bloeddonoren voor mensen met dezelfde ziekte. Geweldig moment en het ontroerde de in het stadion aanwezige Slegers ook.

In de 16e minuut moet Michael Verrips gestrekt naar de hoek als een voorzet vanaf rechts met het hoofd geschampt wordt door Patrick van Aanholt maar Verrips kan de bal net naast tikken. Direct daarna een schot van Ibrahim Sangaré die de lat raakt. FC Groningen komt er niet aan te pas in het eerste kwartier.

In de 28ste minuut is het dan raak als Xavi Simons op rechts de bal krijgt van Johan Bakayoko en de bal hard voorgeeft en dan is Radinio Balker die Luuk de Jong die helemaal kwijt is en dan heeft de Jong een leeg doel voor zich en kan simpel de 1-0 binnen werken.

In de 35ste minuut de eerste poging tot een schot op goal van FC Groningen als Elvis Manu wil uithalen vanaf een meter of 17 maar het schot wordt geblokt. Hier blijft het dan bij in de eerste helft en is PSV oppermatiging in balbezit maar tot echt grote kansen komt de ploeg nog niet.

De tweede helft is nog maar net begonnen en binnen een minuut is het Xavi Simons die zichzelf vrijspeelt na een combinatie met Joey Veerman en vanaf een meter of 15 uithaalt en de 2-0 binnenschiet. Direct daarna kan invaller Guus Til de volgende goal maken maar zijn schot is te slap. PSV gaat verder waar het in de eerste helft gebleven was, de aanval zoeken.

In de 51ste minuut de beste kans aan Groninger zijde tot dan toe als Radinio Balker een corner net voorbij de verre paal kopt.

In de 64ste minuut de allergrootste kans voor FC Groningen als Aimar Sher de diepte wordt ingestuurd en keeper Walter Benitez passeert en dan gaat liggen terwijl hij de keeper al voorbij is en scheidsrechter Dennis Higler fluit terecht niet want er gebeurt niets. Dit was de kans om terug te komen in de wedstrijd en direct daarna geeft Joey Pelupessy bijna een cadeautje weg als hij de bal verkeerd en tekort terug speelt op Michael Verrips en zo geeft hij Guus Til de kans om de derde Eindhovense goal te maken maar Michael Verrips kan de bal keren met zijn grote teen.

Een minuut of drie later is het dan 3-0 als Joey Veerman een corner neemt en bij de eerste paal Jarrad Branthwaite de bal via de binnenkant van de paal binnenkopt. Een paar minuten later is het Johan Bakayoko die vanaf een meter of 18 uithaalt na een afgeslagen corner en de bal gaat in de hoek buiten het bereik van Michael Verrips dan staat het 4-0.

Een minuut if zeven voor de officiële tijd is het Jordan Teze die vanaf rechts de bal voorgeeft en is het invaller Fábio Silva die de 5-0 binnen schiet en de 6-0 volgt ook nog als Guus Til op subtiele wijze met zijn hak de bal binnen werkt en daarbij de weer zwaar tegenvallende Isac Määtä zich eenvoudig weg laat zetten. Een werkelijk kansloze missie voor FC Groningen vanavond in het Phillips stadion. Snel vergeten deze wedstrijd en de rug rechten want nu komen achtereenvolgens FC Emmen en Excelsior naar Groningen en die moeten gewonnen worden.

Opstelling PSV: Walter Benitez, Jordan Teze, Jarrad Branthwaite, André Ramalho, Patrick van Aanholt (Mauro Júnior), Ibrahim Sangaré (Erick Gutiérrez), Joey Veerman, Johan Bakayoko, Xavi Simons (Fábio Silva), Thorgan Hazard (Guus Til), Luuk de Jong (Ismael Saibari)

Opstelling FC Groningen: Michael Verrips, Damil Dankerlui, Thijmen Blokzijl, Radinio Balker, Isak Määtä, Johan Hove, Joey Pelupessy, Tomáš Suslov (Aimar Sher), Daleho Irandust (Oliver Antman), Ricardo Pepi (Florian Krüger), Elvis Manu (Ragnar Oratmangoen)

Scheidsrechter: Dennis Higler