Nieuws

OP ZOEK NAAR HET MEEST MEMORABELE MOMENT TEGEN VITESSE

FC Groningen gaat in het seizoen waarin de club een heel jaar haar 50-jarig jubileum viert, iedere thuiswedstrijd op zoek naar het meest memorabele moment tegen de aankomende tegenstander in Euroborg. Een groep supporters heeft per tegenstander een shortlist gemaakt van drie momenten. FC-supporters kunnen de komende dagen stemmen op het meest memorabele moment uit de het aankomende duel met Vitesse.

De verkiezing voor het meest memorabele moment per tegenstander is een initiatief van FC-supporter Albert Boer. Boer is samen met Paul Zweverink, Nico Swart en Damian Vos – supporters uit verschillende leeftijdscategorieën – de historie van de club ingedoken en heeft een shortlist gemaakt met drie meest memorabele momenten per tegenstander. FC Groningen omarmt het mooie idee van de betrokken supporters en zet een verkiezing per tegenstander uit. Voor iedere thuiswedstrijd in Euroborg organiseert de FC een stemronde waar supporters kunnen bepalen wat het meest memorabele moment is van de aankomende tegenstander. 

Voor het duel met Vitesse heeft het panel gekozen voor de volgende drie momenten. 

1 Onklopbare Beukenkamp
 Roy Beukenkamp speelde in totaal 210 wedstrijden voor FC Groningen. Een van de meest memorabele duels van de keeper was in 2003 op bezoek bij Vitesse. Beukenkamp was die dag in april onklopbaar en pakte de ene na de andere bal via spectaculaire reddingen. De wedstrijd eindigde door het heroïsche optreden van Beukenkamp in 0-0. In een sfeervol uitvak gevuld met 1.100 waardeerde de prestatie van de FC-doelman en het gewonnen punt met een groot applaus.
 
2 Suárez zorgt voor ommekeer
Voor velen die aanwezig waren in 2006 is het thuisduel met Vitesse in het seizoen 2005/2006 een van de meest memorabele ooit. FC Groningen staat acht minuten voor tijd nog met 1-3 achter en lijkt af te stevenen op puntenverlies. Het grote Uruguayaanse talent Luis Suárez geeft zich net als zijn teamgenoten echter niet gewonnen. Met drie goals – twee van de voet van Suárez – zorgt FC Groningen voor een spectaculaire ommekeer en wint het uiteindelijk met 4-3.
 
3 Succesvol bekeravontuur
Vitesse wordt in Euroborg met grote cijfers verslagen in de kwartfinale van de KNVB-beker in 2015. De FC kende een moeilijke start van de wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Door een rode kaart aan de kant van de Arnhemmers en twee snelle FC-goals die volgden stoomde FC Groningen door naar de halve finales. De wedstrijd eindigde in 4-0 en vooral de laatste treffer van de voet van Stadjer Yoëll van Nieff was van grote schoonheid. De bekerdroom gaat verder, het besef dat FC Groningen de eerste prijs in de clubgeschiedenis kan winnen is na de wedstrijd tegen Vitesse steeds meer aanwezig.

Bron: www.fcgroningen.nl