Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Opmerkelijk incident bij kleedkamer FC Groningen in Waalwijk.

Vier wedstrijden op rij verloor FC Groningen inmiddels en mag je dan spreken van een vormcrisis? Na de 3-1 en kansloze nederlaag in Waalwijk vond er in de rust een opmerkelijk gebeuren plaats in de kleedkamer bij de trots van het noorden. Trainer Danny Buijs wilde in de rust een driedubbele wissel toepassen maar de spelers die gewisseld zouden worden mochten in de rust niet de kleedkamer in.

Bart van Hintum was één van de “slachtoffers” die de kleedkamer niet in mocht. Hij zei voor de camera van ESPN dat hij en de andere twee spelers die gewisseld zou worden de kleedkamer niet in mocht. Ik weet niet wat trainer Danny Buijs heeft gezegd maar hij zal niet vrolijk zijn geweest. Danny Buijs die voor het fluitsignaal van de rust al naar binnen was gegaan was zeker niet vrolijk, wat logisch was. De exacte reden voor het opmerkelijke incident was de verdediger ook niet helemaal duidelijk. "Ja, kleine kleedkamer misschien, de trainer zal ook wel boos zijn geweest, maar de drie jongens die gewisseld werden mochten er niet in. We mochten er een kwartiertje niet in zijn. Keuze van de trainer." Van Hintum had er toch graag bij geweest in de rust, maar snapte zijn eigen wissel wel. "Jammer natuurlijk, het blijft een teamproces. Ik snap dat hij boos was, ik speelde zelf ook gewoon slecht. Dat hij dan zegt kom niet in de kleedkamer, dat moet je dan accepteren."

Danny Buijs liet voor de camera bij RTV Noord weten dat hij de boel bij de club de laatste weken nog wel op scherp te willen zetten.  "Nu heb ik het gevoel dat de enige manier om dit nog om te draaien is om de boel nog even op te schudden voor de laatste wedstrijden. Een paar andere jongens erop gooien en dan hopen dat het goed valt." De oefenmeester is in ieder geval niet van plan om de handdoek in de ring te werpen. "Dat gaat niet door mijn hoofd, omdat ik niet het gevoel heb dat ik het probleem ben. Maar als anderen daar anders over denken, moeten ze dat heel snel laten weten"