Oranje o19 met Thijmen Blokzijl in basis wint van Litouwen o19

Screenshot_20240321_092746_Facebook

Het Nederlands elftal o19 speelt deze dagen drie kwalificatiewedstrijden voor het halen van het EK voor o19 teams in Noord Ierland. Bondscoach Mischa Visser had een hele sterke selectie tot zijn beschikking en had een basisplaats in petto voor Thijmen Blokzijl en zat Jasper Meijster op de bank. Op De Langeleegte in het Henk Nienhuis stadion in Veendam moesten de mannen de eerste horde nemen en Litouwen was de tegenstander. Een goed begin is het halve werk in zo’n reeks, waar nog gespeeld moet worden tegen Frankrijk en België,  en dat hadden de manschappen van Visser begrepen, want Nederland had vanaf het eerste moment de druk op het Litouwse doel.

De openingstreffer viel na een kwartier door toedoen van Jason van Duiven. Oranje voerde het tempo op en het verschil werd in een korte tijd gemaakt. De doelpunten vielen als rijpe appelen en in een tijdsbestek van zeven minuten vergrootte Oranje de marge naar drie. Voor rust maakte Rijkhoff de vierde Nederlandse treffer van de avond.

In de tweede helft kreeg Oranje O19 nog enkele kansen op een vijfde treffer, maar doelman Sivickas kon erger voorkomen. Met Bultman in de ploeg stelde de thuisploeg – door doelpunten in de eerste helft – de eerste driepunter van de kwalificatiecyclus veilig.

In de andere wedstrijd in de poule namen Frankrijk O19 en België het tegen elkaar op. Dit duel eindigde in een 2-0 zege voor de Fransen. Aanstaande zaterdag spelen Nederland en Frankrijk tegen elkaar in Assen.

Nederland O19 – Litouwen O19: 4-0
15. Van Duiven (1-0)
18. Kleijn (2-0)
22. Kleijn (3-0)
43. Rijkhoff (4-0)