Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Oud FC Groningen assistent trainer Adrie Poldervaart heel ziek

Vanavond maakte oud FC Groningen trainer Adrie Poldervaart via Hans Kraaij op ESPN bekend waarom hij in het ziekenhuis ligt.

Vanmiddag hadden wij een gesprek met Adrie Poldervaart via de WhatsApp en daarin vertelde hij ons dat hij het Guillain-Barré Syndroom heeft. De Graafschap maakte maandag bekend dat Poldervaart ziek is en dat hij in het ziekenhuis was opgenomen. Wat de 52-jarige oefenmeester mankeerde, bleef echter onduidelijk. Hij verschaft nu zelf duidelijkheid tegenover ons ESPN en appte ons dat hij het Guillain-Barré Syndroom (GBS) heeft met een atypische zeer zeldzame variant. GBS is een ziekte waarbij de spieren in de armen, benen en romp binnen enkele dagen of weken verzwakken. Soms kunnen mensen verlamd raken.

Hij vertelde ons dat ze geen afwijkingen hebben gevonden van de herstenstam en de nek en de rug. Ze gaan starten met medicijnen en hij heeft een EMG gekregen om de geleidingssnelheid van de zenuwen te meten want die waren verlaagd. De komende vijf dagen zal hij nog in het ziekenhuis moeten blijven. Hij verteklde dat hij veel pijn heeft en dat hij heel slecht slaapt. 

Uiteraard wensen wij Adrie Poldervaart ook via deze weg heel veel sterkte en veel beterschap.