Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Oud FC Groningen trainer Ernest Faber gaat aan de slag in Australiƫ

Oud FC Groningen trainer Ernest Faber STOPT als hoofd opleidingen van PSV en gaat aan de slag in Australië. De inmiddels 52 jarige Faber wordt directeur voetbalzaken bij het Australische Adelaide United, een partnerclub van de Eindhovenaren.
Ernest Faber zei over deze stap "Dit is een mooie kans om in het buitenland te werken. De clubcultuur en de werkwijze bij Adelaide United zijn vergelijkbaar met die van PSV. Ze kunnen sportief nog een aantal stappen zetten. Ik denk dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen, te meer nu beide clubs recentelijk een samenwerking zijn overeengekomen.

De 52-jarige Faber trad in 2018 aan als hoofd jeugdopleiding bij PSV Tussendoor was hij enkele maanden interim-trainer van de hoofdmacht. Eerder was hij bij PSV assistent onder Phillip Cocu en Dick Advocaat. Daarnaast was hij hoofdcoach van FC Eindhoven, NEC en FC Groningen (2016-2028).
|

faber

Directeur voetbalzaken Earnest Stewart gunt Faber de overstap naar de enkelvoudig Australisch kampioen. "Ernest heeft veel kwaliteiten, zowel op als buiten het veld. Hij heeft een belangrijke bijdrage gehad aan het niveau dat onze opleiding nu heeft. Ernest kreeg de mogelijkheid om zijn vleugels uit te slaan op een plek die hem aanspreekt en in een rol die hij ambieert. Die kans willen we hem dan niet ontnemen."

PSV ging vorige maand een samenwerkingsverband met Adelaide United aan. Onderdeel van de overeenkomst is dat talenten naar Eindhoven komen om te trainen en te wennen aan de Europese omstandigheden. PSV sloot eerder samenwerkingsbanden met het Mexicaanse Chivas Guadalajara, het Amerikaanse Austin FC en het Braziliaanse Cruzeiro.