Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Oud FC Groningen verdediger Jeff Chabot maakt prachtige stap

Oud FC Groningen verdediger Jeff Chabot  heeft een prachtige transfer te pakken want hij heeft een contract getekend bij de verassende nummer twee van het afgelopen seizoen in de Bundesliga VfB Stuttgart. Hij komt over van het gedegradeerde 1. FC Köln. De 26-jarige centrale verdediger heeft bij de club met de borstring een contract getekend tot en met 30 juni 2028.
Jeff Chabot speelde afgelopen seizoen 34 van de 36 competitiewedstrijden voor 1. FC Köln in alle competities. Julian Jeffrey Gaston Chabot, zoals zijn volledige naam luidt, heeft in de loop van zijn carrière al ervaring opgedaan in de topcompetities in drie landen.
Op 16 juli 2018 maakte FC Groningen bekend dat men Jeff Chabot had aangetrokken. Hij kwam toen over van Sparta Rotterdam. Hij tekende een contract voor vier seizoen bij de Trots van het Noorden. Hij speelde maar 29 officiële wedstrijden voor FC Groningen en scoorde daarin én keer en vertrok na één seizoen alweer uit de Euroborg en maakte een stap naar het Italiaanse Sampdoria. Daarna was hij nog actief voor Spezia Calcio en 1. FC Köln.
 

DSC_0018

VfB Stuttgart sportdirecteur Fabian Wohlgemuth: “Wij zijn blij dat Jeff Chabot voor ons heeft gekozen. Hij is een zeer robuuste en individueel sterke speler die een belangrijke rol zal spelen in ons defensieve netwerk. Hij bewees zijn klasse onder meer tegen Serhou Guirassy toen hij als een van de weinigen hem in een direct duel onder controle kon houden. Met zijn ervaring, zijn mentaliteit en zijn kwaliteit zijn we iets beter toegerust voor de uitdagingen van een seizoen met drie competities.”

Jeff Chabot: “Ik kijk ernaar uit om een ​​nieuwe uitdaging aan te gaan bij VfB Stuttgart en de kans te krijgen om op het hoogste Europese niveau in de Champions League te spelen. Dat is wat ik altijd al wilde, en ik ben erg blij dat het hier bij een geweldige, traditionele club werkelijkheid wordt. Ik kijk erg uit naar alles wat daarna komt, naar de uitdaging, naar mijn nieuwe teamgenoten en naar de fans.”