Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Oud FC Groningen verdediger Jeff Chabot naar 1. FC Köln

1. FC Köln heeft zich versterkt met centrale verdediger Julian Jeffrey "Jeff" Chabot. De 23-jarige centrale verdediger is tot 30 juni 2023 gehuurd van Sampdoria.

Jörg Jakobs, sportief directeur, zei: “Jeff is een robuuste centrale verdediger. Op 23-jarige leeftijd heb ik al ervaring in het buitenland. Bij ons kan hij nu zijn ontwikkeling in de Bundesliga voortzetten en de komende 18 maanden voor concurrentie zorgen op zijn positie."

Jeff Chabot zei: “Elke jongen die opgroeit in Duitsland droomt ervan ooit in de Bundesliga te spelen. Daarom wilde ik deze kans gebruiken en grijpen en ik kijk erg uit naar de taak die hier in Keulen ligt. De ervaringen, die ik in het buitenland heb opgedaan, zullen mij zeker helpen. Ik ben dankbaar voor deze tijd, ik wil de volgende stap zetten bij FC en mezelf bewijzen in de Bundesliga."

Julian Jeffrey Gaston Chabot werd geboren op 12 februari 1998 in Hanau. De 1,95 m lange verdediger zat in de jeugdopleiding van Eintracht Frankfurt voordat hij bij RB Leipzig onder 19 kwam en door alle Duitse jeugdteams ging tot onder 21. Ik heb vier keer opgetreden onder Stefan Kuntz. In de zomer van 2017 ben ik verhuisd naar Sparta Rotterdam. Hij sloot zich toen aan bij FC Groningen en Sampdoria. Sinds de zomer van 2019 kwam hij tot 44 Serie A-optredens en werd hij vorig seizoen uitgeleend aan Spezia Calcio.

jeff Chabot speelde 29 wedstrijden voor FC Groningen en scoorde daarin 1x.