Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Oud Groninger Tom van Weert doet een serieuze gooi naar de topscorerstitel in de Super League

Tom van Weert speelde 54 wedstrijden voor FC Groningen en daarin maakte hij als spits het schamele aantal van 18 goals. Sinds de afgelopen zomer speelt hij voor het Griekse Volos NFC en daarin scoort hij veel meer want in 18 competitieduelas maakte hij al 11 goals. Hij doet daarmee een serieuze poging om topscorer te worden van de Super League. 

De spits uit Sint-Michielsgestel hoeft maar één man voor zich te dulden. "Jasmin Kurtic. Een Sloveense speler van PAOK Saloniki, hij heeft er dertien gemaakt. Die heeft tien strafschoppen gekregen waarvan hij er negen heeft binnengeschoten. Afgelopen zondag benutte hij ook een strafschop tegen ons. We verloren kansloos met 0-4, een totale off-day was het", aldus Van Weert in gesprek met VI.

Volos staat op een enigszins teleurstellende tiende plek in de competitie, maar Van Weert maakt zijn doelpuntjes dus wel. "Ik ben wel van het harde werken, maak veel meters, maar krijg ook de ruimte om af en toe te wachten om toe te slaan. Dat ligt me goed. Als ik het terugbetaal vinden ze het goed", vertelt hij. "Ik heb het gevoel dat iedere kleine kans nu raak is. Ieder foutje straf ik af, dat is een apart gevoel dat iedere spits wil hebben."

Ook het leven buiten het voetbal bevalt Van Weert, die na drie jaar Denemarken eens in Zuid-Europa wilde voetballen. "Ze leven hier volgens een ander ritme. Relaxed, soms een beetje te relaxed. Afspraken maken is wat lastiger", heeft de Brabander gemerkt. "Maar alles went. Ze eten laat, zomers stromen de restaurants pas om tien uur vol. 's Middags ligt alles stil. 's Ochtends om negen uur, tien uur is er nog niets open. Pas in de avond is er leven op straat. Je ziet kinderen om twaalf uur nog in de speeltuinen spelen."